De eerste Edge Programmable Industrial Controller!

Dit compleet nieuwe groov EPIC systeem brengt de toekomst van automatisering naar het heden door het combineren van gegarandeerde levenslange I/O, real-time besturing, lokale en externe HMI en industriële / IT-gegevensuitwisseling in een compact, industrieel pakket.

Opto22, de ervaren fabrikant van industriële automatiseringssystemen en “industrieel internet der dingen” (IIoT) tools ontwikkelaar, heeft een baanbrekend nieuw industrieel systeem aangekondigd. Hiermee speelt Opto22 in op de uitdagende behoeften die systeem ontwikkelaars hebben in de datagerichte omgeving die het grensgebied van IT, IIoT en Automatisering is.

De huidige IIoT-oplossingen zijn in de regel opgebouwd uit een bij elkaar gezochte hoeveelheid hardware, ondersteund door een verzameling van softwaretechnologieën, communicatieprotocollen, legacy-controllers en I/O en gateways. Deze oplossingen zijn kostbaar om te bouwen, moeilijk te beheren, vereisen deskundigheid in verschillende kennis domeinen en zijn op de lange termijn onhoudbaar.

Wat kan groov EPIC voor u betekenen?
Het nieuwe groov EPIC®-systeem (Edge Programmable Industrial Controller) helpt deze problemen op te lossen door I/O, besturing, gegevensverwerking en visualisatie te combineren tot één veilig, goed te onderhouden, edge-of-network industrieel systeem. groov EPIC laat ingenieurs en ontwikkelaars zich focussen op het leveren van waarde, niet op het ontrafelen van losjes verbonden componenten.

Het groov EPIC-systeem zal van bijzonder belang zijn voor procesbesturing, machinebesturing, OEM, productie, SCADA / RTU, gebouwen en faciliteiten en IIoT-toepassingen. Commerciële, retail-, warehousing- en distributieklanten zullen ook ontdekken dat het systeem een breed scala aan nieuwe opties biedt voor het volgen, opslaan en visualiseren van gegevens, die allemaal essentieel zijn voor het ontwikkelen van efficiëntere operaties.

Van bijzonder belang voor Original Equipment Manufacturers (OEM’s) is optionele toegang tot het Linux-besturingssysteem via secure shell (SSH). Deze toegang, samen met toolchains en interpreters voor Java, C / C ++, Python, JavaScript / Node.js en meer, stelt OEM-ontwikkelaars in staat om hun eigen speciaal ontwikkelde applicaties uit te voeren op dit robuuste, edge processing-besturingssysteem.

Lees meer over meer functies van groov EPIC in de OptoBlog.