zondag, maart 26, 2023

Specialisme

Sensoren

Analyse

Instrumenten

Meer weten over onze oplossingen?
Onze experts gaan graag met u in gesprek.

Integration partner van de Nederlandse procesindustrie

Al ruim 50 jaar biedt EKB hoogwaardige besturings– en automatiseringsoplossingen aan voor de Nederlandse proces- en maakindustrie. Onze kracht zit in de uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van industriële automatisering, waardoor we in staat zijn om ieder vraagstuk op dit gebied efficiënt en trefzeker op te lossen. Dit doen wij met een groeiend team van gedreven en enthousiaste medewerkers, verspreid over vijf vestigingen.

Meer dan paneelbouw
Snel en foutloos reageren op alarmmeldingen of ‘bijna alarm situaties’ is binnen elke productie organisatie van levensbelang. EKB heeft specifieke know-how en ervaring op het gebied van Alarm Management. Een belangrijke rol daarbij speelt het inventariseren, analyseren en herstructureren van meldingen zodat een gedegen onderscheid kan worden gemaakt tussen mededelingen/meldingen en echte alarmen. Daarbij hanteert EKB onder andere de criteria die zijn gebaseerd op de Alarm Management Standaard ISA 18.2.

Cyber Security
Cybersecurity van IT (Information Technology) systemen staat al jarenlang volop in de aandacht. Pas sinds een aantal jaar is er het besef dat beveiliging van OT (Operational Technology) systemen, net zo belangrijk, zo niet nog belangrijker is. De vraag is niet of u aan de beurt buurt komt maar wanneer het u gaat over komen. Cybersecurity van OT-systemen in de industrie moet dan ook zeer serieus worden genomen. EKB heeft gecertificeerde engineers die op basis van de ISA/IEC 62443 een quick scan kunnen uitvoeren waaruit een advies naar voren komt. Gezamenlijk maken we een plan van aanpak om de risico’s te beperken.

Slimme data analyse
Al die (Vision) systemen, robots, machines, etc. produceren veel data, waar je als producent waardevolle informatie uit kunt halen. Vaak wordt hier echter onvoldoende gebruik van gemaakt of producenten weten niet hoe ze bij de data kunnen komen. Met slimme data analyse kun je data gericht verzamelen, distribueren, analyseren en ‘vertalen’, waardoor de basis wordt gelegd voor snellere en efficiëntere productieprocessen. Hierdoor neemt de OEE toe, het aantal product fouten en productie (ver)storingen neemt af, terwijl de overall productie kwaliteit toeneemt. EKB ontwikkelde hiervoor een laagdrempelig MES systeem “EMI” (EKB
Manufacturing Intelligence), waarmee je data analyse stapsgewijs kunt implementeren.

Voor meer informatie; klik op de link naar de bedrijfspagina.

Adres Beverwijk – Drachten – Haaksbergen – Houten – Someren
Telefoon 0251 – 261920
Email info@ekb.nl
Website www.ekb.nl
Social media kanalen Facebook | LinkedinYouTube