Elektrische actuatoren van SMC bieden optimale vrijheid en controle

Met een uitgebreid assortiment elektrische actuatoren en controllers biedt SMC haar klanten optimale bewegingsvrijheid en controle in iedere applicatie. Werkstukken zijn in iedere richting te verplaatsen, bij uiteenlopende snelheden en belastingen. De producten zijn zo ontworpen dat ze zich flexibel aanpassen aan de wensen van de gebruiker.

Elektrische actuatoren en besturingen van SMC zijn ook inzetbaar in bijzondere omstandigheden, zoals cleanrooms, stoffige en natte omgevingen (IP65).

LE-serie
De motorloze LE-serie van SMC is bij uitstek geschikt voor technici die kiezen voor de kwaliteit van een SMC actuator, maar daarnaast vrij willen zijn in de keuze van een bijbehorende motor. De SMC componenten worden compleet geleverd, volledig gereed voor montage en met alle benodigde accessoires. Een oplossing met alleen een motor en/of controller in een geconfigureerde totaaloplossing is ook mogelijk. In dit complete pakket, met slechts één onderdeelnummer, vinden gebruikers alle essentiële onderdelen, van aandrijving en besturing tot bedrading.

Voor klanten die behoefte hebben aan volledige controle heeft SMC een breed aanbod controllers als aanvulling op de serie elektrische actuatoren. Het assortiment omvat onder meer digitale I/O-gestuurde controllers voor optimalisatie van de positionering, eventueel aangevuld met krachtregeling zoals bekend van de pneumatische actuatoren van SMC. Er is keuze uit DC servo-/stappenmotoren (alle ‘closed loop’) en AC servomotoren.

JXC
Met de introductie van de JXC veldbuscontrollers heeft SMC nieuwe stappen gezet. Deze controllers bieden netwerkconnectiviteit op basis van bekende namen als EtherNet/IP™, PROFINET, DeviceNet, CClink en EtherCAT. De JXC*1 bestuurt één actuator. Met de JXC*3 kunnen maximaal vier actuatoren tegelijk worden aangestuurd. De JXC*3  biedt ook snelheidssynchronisatie of boog/lineaire interpolatie. Dit product is leverbaar in twee uitvoeringen: besturing op basis van een parallelle I/O of EtherNet/IP™.

De combinatie van geavanceerde functies, afstandsbediening en diagnose maken elektrische actuatoren van SMC tot ideale partners in Industrie 4.0 toepassingen.

Over SMC
SMC is wereldwijd, in 83 landen, de grootste leverancier van pneumatische componenten en systemen voor de automatisering van productieprocessen. Met 12.000 basisproducten en meer dan 700.000 varianten realiseert SMC uiteenlopende automatiseringsoplossingen in iedere sector. SMC Corporation is gevestigd in Tokyo en genoteerd aan de Tokyo Stock Exchange. Het concern heeft wereldwijd ruim 19.000 medewerkers, 400 verkoopkantoren en productievestigingen in 30 landen. In Japan, China, Verenigde Staten en Europa richten 1.500 R&D engineers zich op productontwikkeling en klantspecifieke oplossingen.

SMC Pneumatics BV in Amsterdam werd opgericht in 1981 en telt tachtig medewerkers. Het verkoopteam bestaat onder andere uit een actief netwerk van 35 sales engineers. Het SMC Technology Center in Eindhoven verzorgt de assemblage van klantspecifieke oplossingen en het onderhoud van SMC Thermo Chillers. Met vernieuwende producten en diensten maakt SMC zich sterk voor actuele trends, zoals machineveiligheid, energie-efficiëntie en de uitdagingen van Industrie 4.0. SMC Pneumatics heeft een eigen opleidingscentrum met een breed aanbod van cursussen en trainingen voor medewerkers, klanten, distributeurs en het beroepsonderwijs.

Meer informatie: www.smcpneumatics.nl