Elektronische drukregelaars kunnen ingezet worden voor het automatiseren van dome loaded back pressure controllers

“Voor onze Equilibar dome loaded back pressure controllers maken wij nu gebruik van de nieuwste Bronkhorst elektronische drukregelaar waarbij 2 regelkleppen aangestuurd kunnen worden.” Aldus de firma Pressure Control Solutions over de nieuwe P-800 serie.

De Bronkhorst drukregelaars kunnen o.a. gebruikt worden om het verbruik van dome gas in het proces te reduceren. De dome loaded back pressure controller wordt in dat geval gecombineerd met de nieuwste uitvoering van de EL-PRESS drukregelaar (P-800 serie) die nu beschikt over een geïntegreerde PID regelaar waardoor 2 regelkleppen aangestuurd kunnen worden.

Bij deze elektronische drukregelaar wordt het regelventiel geopend, dat upstream van de druksensor is geplaatst. Het ventiel dat downstream is geplaatst blijft dicht, hierdoor loopt de referentiedruk op. Het gasverbruik tijdens het opbouwen van de druk is verwaarloosbaar klein. Het regelventiel dat downstream van de druksensor zit, wordt alleen geopend als de druk verlaagd wordt. Het upstream ventiel blijft dan uiteraard gesloten. Door de juiste klepkeuze (grootte orifice) en PID- instellingen kan zo een gewenste regeling verkregen worden die, al naar gelang het soort applicatie, snel of langzaam de dome op druk brengt en/of van druk aflaat.

Drukhoudregeling met 2 regelkleppen
De Bronkhorst drukregelaar biedt naast een laag verbruik aan dome gas een uitstekende stabiliteit. Doordat gewerkt wordt met schone zuivere gassen kunnen processen, die gebruik maken van een combinatie met een dome loaded pressure controller en drukregelaar, de druk beter dan 0,1% stabiel regelen.

De P-800 serie is de nieuwste aanwinst van Bronkhorst op het gebied van elektronische regelaars voor druk en verschildruk in gasregelsystemen. Deze nieuwe serie bevat instrumenten geschikt voor laboratorium toepassingen, IP40 – EL-PRESS serie – en IP65 beschermende modellen voor industriële omgevingen – IN-PRESS serie.

Meer informatie, klik hier