Emerson neemt Advanced Engineering Valves over

Door deze overname ontstaat het meest uitgebreide portfolio aan regelkleppen en afsluiters voor de industrie van vloeibaar aardgas – Liquified Natural Gas (LNG)

Emerson (NYSE: EMR) heeft de overname van Advanced Engineering Valves (A.E. Valves) bekendgemaakt, een toonaangevende fabrikant van innovatieve kleptechnologie waarmee LNG-gebruikers efficiënter kunnen werken. Dankzij deze transactie biedt Emerson, wereldleider op het gebied van automatiseringsoplossingen, zijn klanten een groot aanbod aan kleppen waarmee zij de prestaties en betrouwbaarheid van hun processen kunnen verbeteren. De voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

De overname van A.E. Valves ondersteunt het Main Valve Partner™ initiatief van Emerson om de belangrijkste leverancier van final-control-oplossingen voor de LNG-industrie te worden. De producten van A.E. Valves zijn een aanvulling op de Vanessa triple-offset kleppenserie. Hierdoor wordt Emerson de “single technology leader” voor procesisolatie in kritische cryogene en andere veeleisende toepassingen.

Zowel Emerson als A.E. Valves richten zich op innovatie om superieure technologie te leveren die klanten helpt met projectrealisatie en het bereiken van “operational excellence” in hun markt. A.E. Valves is een wereldleider op het gebied van torque-seated, low friction, zero-leakage kogelkranen.  Deze kleppen bieden voordelen op het gebied van prestaties, kosten en betrouwbaarheid. Deze technologie is een belangrijke aanvulling op Emersons portfolio en helpt klanten het “Top Quartile” in hun vakgebied te bereiken.

“De toevoeging van A.E. Valves maakt Emerson voor klanten in de wereldwijde LNG-keten nog aantrekkelijker als alomvattende betrouwbare partner voor al hun behoeften op het gebied van kleppen”, aldus Lal Karsanbhai, executive president van Emerson Automation Solutions. “Met ons portfolio aan toonaangevende kleptechnologie verhogen klanten hun kapitaalefficiëntie en productiviteit bij grootschalige investeringen op het gebied van de wereldwijd toenemende vraag naar energie.”

A.E. Valves heeft zijn hoofdkantoor in Verviers in België en produceert al bijna 10 jaar kleppen. Het bedrijf bevindt zich in de voorhoede van de innovatie. De baanbrekende kogelkranen vormen een sprong voorwaarts op het gebied van veiligheid, milieu en prestaties voor gebruikers in de LNG-industrie, olie en gas, chemie en petrochemie.

“A.E. Valves is een aanvulling voor Emerson en deelt dezelfde toewijding voor het ontwikkelen van waarde – voor het creëren van oplossingen voor onze klanten”, aldus Ram Krishnan, group president van Emerson’s Final Control business. “Deze overname is weer een belangrijke investering die voortbouwt op onze Final Control Business waarmee klanten de productiviteit en winstgevendheid in hun bedrijf kunnen verbeteren”.