Het Finse Aeromon begint met de productie van een ‘vliegende’ versie van hun reeds bestaande emissie-sensor, de BH12. De BH12 unit wordt al ingezet voor lekdetectie, vooral van vluchtige emissies (in drukhoudende applicaties), TRS (totally reduced sulphur) en organische plus anorganische verontreiniging, zoals fijnstof.

De BH12 is geschikt voor de detectie van meer dan 70 verschillende stoffen en gassen en kan de lekken door middel van 2D en 3D point of source mapping effectief in kaart brengen. Het Finse bedrijf ontving vorig jaar voor hun BH12 sensor een ‘best practices award’ in de ‘European Industrial Internet of Things Customer Value Leadership Award’ van Frost and Sullivan.

Binnenkort begint de productie van een op een drone gemonteerde BH12. Met deze sensor is het vooral voor de oil&gas, maritieme sector, afvalverwerkingsindustrie en andere sectoren waarbij lekdetectie op grote oppervlaktes moet plaatsvinden, een stuk eenvoudiger en betaalbaarder geworden om realtime controles uit te voeren.

Ingebruikname en calibratie zijn eenvoudig te realiseren en Aeromon levert bovendien calibratiegassen en reserveonderdelen.

Meer informatie: https://www.aeromon.fi/