Energiebesparende en kosteneffectieve innovaties op de WoTS

Yaskawa

Tijdens de World of Technology & Science (WoTS) eind september 2022 konden bezoekers op de Yaskawa stand, deel van de FEDA Lounge, live demonstraties krijgen en met onze product experts in gesprek gaan over de innovaties op het gebied van frequentieregelaars en controllers.

Van 27 t/m 30 september 2022 vond de WoTS plaats in Jaarbeurs Utrecht en konden bezoekers aan de vijf verschillende werelden; World of Laboratory, World of Automation, World of Motion & Drives, World of Electronics en World of Industrial Processing profiteren van de expertise en kennis van de exposanten. Te midden van de World of Motion & Drives bevond zich de FEDA Lounge, waar Yaskawa Benelux een eigen stand had. Verder kon één van de Yaskawa producten ook gezien worden in de TechAward Galerij vanwege de nominatie voor de World of Motion & Drives TechAward.

Op de Yaskawa stand was de allernieuwste controller te zien van het i³ CONTROL platform, de iC9210-PN. Het i³ Mechatronics ecosysteem staat voor integrated, intelligent, innovative. Het i³ CONTROL-platform is hier een essentieel onderdeel van en de iC9210 Profinet is de eerste CPU die we introduceren. Het biedt een universele oplossing voor branchespecifieke controllers waarin alles op elkaar afgestemd is – inclusief de engineeringsoftware,  controller hardware en de geïntegreerde 3-core chiptechnologie. i³ CONTROL biedt één controller voor motion, logic, robot, veiligheid, VFD, HMI samen met één engineering tool voor IEC61131-3 of scripting talen zoals C# of C++. Dit intelligente platform biedt tevens realtime dataverzameling, – verwerking, communicatie en feedback. Genomineerd voor de TechAward, was deze controller tevens te zien in de TechAward Galerij.

Wie op zoek is naar een energiebesparende frequentieregelaar kon op de Yaskawa stand een demonstratie zien van onze U1000 matrixomvormer. Deze matrixomvormer werkt met bi-directionele IGBTs die het mogelijk maken om een variabele spanning en variabele frequentie rechtstreeks vanaf de driefasen netvoeding te creëren. De Yaskawa matrix technologie opzet maakt het mogelijk om ook het volledige vermogen aan regeneratieve stroom in het voedingsnet terug te leveren. Dit biedt interessante mogelijkheden om energie te besparen. Volledig regeneratief bedrijf is standaard functionaliteit. Bovendien heeft de U1000 een hoge Power Quality met een Total Harmonic Distortion (THDi) van 5% of lager. Door deze standaard terugvoedingsfunctie is het ook niet meer nodig om dure remweerstanden toe te passen, wat additionele kostenbesparing met zich mee brengt.

Met meer dan 32 miljoen verkochte frequentieregelaars vertrouwen veel klanten wereldwijd op Yaskawa. Zo ook de populaire GA700 General Purpose frequentieregelaar, die werkend op de Yaskawa stand te zien was tijdens de WoTS en die ontworpen is om gemakkelijk in systemen en machines te worden geïntegreerd. De GA700 combineert netwerkondersteuning, toepassingsgerichte functies en uitstekende aanpassingsopties met een ongeëvenaard gebruiksgemak en minimaliseert zo de inspanningen die nodig zijn om uw automatiseringstaken uit te voeren. Samen met de eenvoudige bedrading plus slimme functies voor het voltooien van een basisinstallatie in slechts 5 minuten, vermindert dit aanzienlijk de tijd en kosten die gemoeid zijn met het hebben van een draaiend systeem.

We kunnen terugkijken op een interessante beurs en fijne gesprekken met onze bezoekers. Mocht u niet in de gelegenheid zijn geweest om de WoTS te bezoeken of wilt u verder met ons in gesprek over onze innovaties, neem dan gerust contact met ons op en wij zullen u graag te woord staan.

Heb je interesse in vacatures binnen de industrie? Klik dan hier op industrie vacatures.