Eplan presenteert nieuwe volledige versie van eManage

Met eManage Free kunnen gebruikers Eplan Platform projecten uploaden, delen en beheren in de cloudomgeving. Eplan presenteert nu de volledige versie van de software, die aanzienlijk meer toegevoegde waarde biedt. Zoals master data zijn toegankelijk in de cloud, net als aanvullende documenten, terwijl de prestaties worden verhoogd met extra capaciteit. Samenwerking staat centraal in de applicatie, die OEM’ers, system integrators, machinebouwers, paneelbouwers en operators in een netwerk verenigt.

Eplan eManage.jpg: Samenwerking in het hart van de nieuwe volledige versie van Eplan eManage. De cloud gebaseerde software verbindt OEM’ers, system integrators, machinebouwers, paneelbouwers en operators.

De volledige versie van eManage is leverbaar sinds de release in september van het nieuwe Eplan Platform 2022. De subscription gebaseerde uitbreiding van deze innovatieve cloud software maakt de eerste stappen mogelijk richting roundtrip engineering in automatisering.

Volledige informatie gedurende het hele project
Momenteel is het nog zo dat als een project in de cloud wordt gedeeld, wel de schematische weergave zichtbaar is, maar niet alle bijbehorende documentatie. De volledige versie van Eplan eManage biedt
toegevoegde waarde op dit gebied. Projectbetrokkenen krijgen toegang tot alle voor het project relevante data en documentatie, inclusief stuklijsten en neutrale documenten in Excel. Deze worden uitwisselbaar met een uniforme basis van data. Eplan Hoofd Engineering Solutions Claas Schreibmüller legt uit: “Het complete overzicht van klantvereisten en projecteisen zorgt voor meer transparantie voor alle belanghebbenden die betrokken zijn bij de ontwikkeling van een machine- of fabriekssysteem.” Passend rechtenbeheer zorgt ervoor dat de toegang tot data zorgvuldig kan worden geregeld.

Master data overal beschikbaar
Veel mensen werken tegenwoordig vanuit huis en daar lopen gebruikers vaak tegen systeembeperkingen aan: ze hebben wel toegang tot een project, maar vaak niet tot de bijbehorende master data die binnen een bedrijf als standaard voor ontwerpprojecten zijn gespecificeerd. Eplan eManage biedt nu de mogelijkheid om systeemrelevante master data uit te wisselen die eenvoudig kunnen worden opgehaald en, indien nodig,