Op de WoTS 2018 zal Yaskawa de meest innovatieve producten van alle divisies laten zien.

In hal 11 op stand C008 laat Yaskawa uiteenlopende innovaties laten zien, waaronder een Singular Control demo cel. Deze werkende cel maakt gebruik van producten van alle divisies van Yaskawa: Drives, Motion, Controls en Robotica. De Yaskawa MP3300iec vormt het vitale hart van de besturing. Deze krachtige Machine Controller stuurt alle negen assen aan; zowel die van de robots als de servo assen. In de getoonde applicatie stuurt de  MP3300iec de snelle GP8 Yaskawa robot aan en een delta robot. Dit loopt via een aantal zeer snelle, betrouwbare maar vooral ook veilige Sigma-7 servo’s die de delta robot en de lopende band aandrijven. Daarnaast bevat de cel het modulaire en extreem compacte I/O systeem SLIO voor de sensoren.

De nieuwste Yaskawa robot, de HC10 collaborative robot (cobot), is ook op de Yaskawa stand te zien. Bezoekers kunnen zelf het gemak en de gebruiksvriendelijkheid van de HC10 collaborative robot ervaren door de HC10 een paar taken te laten uitvoeren en zodoende de samenwerking met deze robot werkelijkheid te laten worden. De Human Collaborative 10 (HC10) is de eerste van een nieuwe roboticageneratie die Yaskawa heeft ontwikkeld om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar meer toegankelijke en collaboratieve robottoepassingen. Zowel als de meer high-end toepassingen met hoge snelheid en payloads, is er meer en meer vraag naar eenvoudigere en flexibel inzetbare robotsystemen.

Verder worden er meerdere innovaties getoond van Yaskawa die zorgen voor het vereenvoudigen en versnellen van alle processen. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe generatie frequentieregelaars, welke is begonnen met de modellen van de GA700 serie. Deze energiezuinige regelaars kunnen alle voorkomende  motoren aandrijven en maken gebruik van geïntegreerde net filters.

Een ander voorbeeld is de Sigma-7 – de nieuwe generatie servo aandrijvingen van YASKAWA met compacte motors, beste ratio Nm/mm3 met geïntegreerde EtherCAT. Deze technieken past Yaskawa zelf al toe in de nieuwste robots van de GP-serie.

Yaskawa is de enige fabrikant die, een in serie geproduceerde, matrixomvormer 4 tot 500kW in zijn programma heeft, de U1000. Deze matrixomvormer die wordt getoond werkt met bi-directionele schakelaars die het mogelijk maken om een variabele spanning en variabele frequentie rechtstreeks vanaf de driefasen netvoeding te creëren. De Yaskawa matrix technologie opzet maakt het mogelijk om ook het volledige vermogen aan regeneratieve stroom in het voedingsnet terug te leveren.

Op het gebied van Controls laat Yaskawa de nieuwe HMI’s zien. De Cloud versies zijn geoptimaliseerd voor web applicaties en daarom zeer geschikt voor WebVISU projecten. De Smart panels hebben  MOVICON 11 Standard aan boord.

De krachtige compact PLC van Yaskawa  -de MICRO-  is uitbreidbaar tot 158 I/O. Ook de modulaire 300 S wordt getoond, dit snelle, flexibele platform heeft zich in de afgelopen jaren bewezen. Yaskawa heeft de standaardgarantie termijn van de 300S verlengd naar 3 jaar; de 300S blijft beschikbaar tot ten minste 2025. Daarmee biedt Yaskawa met het 300S PLC platform interessante opties voor spare part management, retrofitting en uitbreiding van bestaande applicaties. Voor distributed I/O laat Yaskawa de SLIO range zien, met naadloze integratie naar eigen robotssystemen.

Een andere belangrijke innovatie die wordt getoond is een praktijkvoorbeeld van MOTOLogix, de aansturing van robots vanuit een PLC. Hiermee wordt het eenvoudiger om robots te integreren in systemen en productielijnen, hierdoor neemt het gebruiksgemak voor de operator aanzienlijk toe. MOTOLogix is beschikbaar voor het eigen Controls platform, maar ook voor Siemens, Rockwell en B&R.

Krachtige combinaties voor geavanceerde automatisering
Samenvattend biedt de Yaskawa stand een breed pakket aan automatiseringoplossingen voor meerdere aspecten van elke industrie.

De stand wordt gedeeld met Motion Control Automation bv. MCA heeft ruim 30 deskundige medewerkers en 3 vestigingen. MCA is Channel Partner voor Yaskawa in Nederland en beschikt over projectengineers, 24/7 storingsdienst en lokale voorraad van Yaskawa producten.