EWON Netbiter ArgosTM platform nu voorzien van ISECOM STAR veiligheidscertificaat

EWON Netbiter® remote management is een reeds lang bestaande en vertrouwde Cloud oplossing van HMS om machines als generatoren, tanks, windturbines, pompstations, gebouwapplicaties en telecom-basisstations via Internet te monitoren en te bedienen.

De Netbiter remote management oplossing is uniek omdat het een alles-in-één oplossing is, inclusief communicatie gateways, veilige hostingservers en zeer uitgebreide dashboard functies in de web interface. Een Netbiter gateway kan worden aangesloten op elk type apparatuur en stuurt informatie via het internet of een beveiligde 3/4G, GSM/GPRS verbinding die geen VPN of statische IP-adressen vereist. Op het Netbiter ArgosTM  datacenter op www.netbiter.net, kunnen gebruikers parameters als temperatuur, status en niveaus aflezen via een standaard webbrowser. Uiteraard is het ook mogelijk om apparatuur zoals bijvoorbeeld generatoren of pompen op afstand te starten of te stoppen.

In de huidige groeiende  IIoT markt is het belangrijk om een betrouwbaar en veilig systeem te bieden. Hierom laat HMS haar ArgosTM systeem regelmatig testen door onafhankelijke instanties. Naast de reeds bestaande  ISO90000 certificering is nu een van de bekendste en wereldwijd geaccepteerde certificaten, ISCOM STAR, aan ARGOS toegekend ter bevestiging van de betrouwbaarheid van het gehele systeem.

De Netbiter wordt toegepast door iedereen die apparatuur op afstand wil monitoren, bedienen of via remote access wil beheren.  Het is namelijk ook mogelijk een beveiligde VPN verbindging op te bouwen en daarmee alle apparatuur achter de Netbiter te benaderen.

Early adopters gebruikte Netbiter voor het monitoren van generatoren, water/afvalwater installaties, tanks, gebouw/HVAC installaties, telecom basisstations en duurzame energie. Door de goede datalog, statistiek – en rapportage mogelijkheden kunnen gebruikers betere controle houden en aanzienlijk besparen op servicebezoeken en machineonderhoud. Tegenwoordig wordt het systeem op vele plaatsen en in diverse branches toegepast. Dit wordt mede vereenvoudigd door de beschikbare API’s (Application Program Interface) waarmee gebruikers de data uit ArgosTM eenvoudig in hun eigen applicatie kunnen integreren.