Op 31 oktober aanstaande vormt Media Plaza het decor voor het eerste Jaarcongres ‘Food Engineering 2017’. Op het congres aandacht voor zeer actuele thema’s als innovatieve reinigings- en desinfectiesystemen,  ‘Hygiëne door cavitatie ofwel ultrasoon reinigen in combinatie met chemie’, het implementeren van veiligheidsprocedures voor het verkrijgen van de ISO 22000-certificering, food recovery, smart engineering en het maken van objectieve keuzes, zonder daarbij de voedselveiligheid uit het oog te verliezen.

Verder meer over het Global Food Safety Initiative (GFSI) die namens de industrie het initiatief heeft genomen om discussies met de FDA te voeren, met als doel zelfregulering middels certificering. De recente erkenning van FSSC 22000 door de nieuwe Voedsel- en Waren Autoriteit (nVWA) is hier een resultante van.

DSM Food Specialities vertelt over de wereldwijde harmonisatie die zij hebben gerealiseerd met hun Food Safety Management Systeem, met aan de basis de FSC 22000-certificering. Interessant is verder een lezing over ‘Quality Maintenance’, het nemen van preventieve in plaats van re-actieve maatregelen. Bij Quality Maintenance wordt voortgebouwd op de fundamentele methodieken en structuren die binnen SGA projecten, autonoom onderhoud en TPM worden toegepast.

Nieuwswaardig is ook het technologievergelijk rondom filtratie, ionisatie, koude plasma, PCO, UVGI en UVPE technologieën. Ofwel het belang van schone lucht.

Het congres wordt afgesloten met een lezing over het in ontwikkeling zijnde Experience Center van het World Food Center in de Food Valley in Ede haar ambitieuze plannen uit over het in ontwikkeling zijnde Experience Center. Een internationale plek waar food professionals, kennisinstellingen, agri/food-bedrijven, overheid en consumenten kennis met elkaar kunnen delen.

Inschrijven kan op www.foodengineering.nl