FrieslandCampina verkoopt een deel van haar Duitse merken

FrieslandCampina wil een deel van haar Duitse merken verkopen aan het Duitse Theo Müller. Het gaat daarbij om drie productievestigingen en duizend medewerkers.

FrieslandCampina heeft een significant aantal Duitse merken in haar portfolio. Van die merken verkoopt het Nederlandse zuivelbedrijf naar alle verwachting een aantal merken aan het Duitse Unternehmersgruppe Theo Müller. Het gaat daarbij om een aantal private labels die in Duitse supermarkten worden aangeboden, maar ook om de merken Landliebe, Tuffi, Südmilch, Puddis enMondelice.

Bij de merken horen drie locaties die worden ingezet voor productie, opslag en distributie. Het gaat daarbij om de locaties in Keulen, Heilbronn en Schefflenz. Op de drie locaties zijn zo’n duizend medewerkers werkzaam.

FrieslandCampina stoot niet alle merken in Duitsland af. De succesmerken van het bedrijf, zoals Valess en Chocomel zullen in Duitsland verder worden uitgebouwd. Ook blijft FrieslandCampina samenwerken met Duitse boeren die bij de FrieslandCampina coöperatie zijn aangesloten. Het ophalen en verwerken van melk gaat daarbij onverminderd door.