GE Healthcare en Rockwell Automation, beide grote spelers in de procesautomatisering, slaan de handen ineen om voor bedrijven in de biofarmacie automatiseringsoplossingen te ontwikkelen die ze klaarmaken voor het nieuwe digitale tijdperk.

De (bio)farmacie verandert in vrij snel tempo: bedrijven moeten, veel meer dan vroeger, snel kunnen inspelen op een veranderende vraag uit de markt. Flexibiliteit en modulariteit zijn daarbij de kernwoorden: niet alleen voor de productiefaciliteiten, maar ook voor de procesautomatisering. Er moet snel, op maat en in kleine hoeveelheden kunnen worden geproduceerd en daarbij dient de data in het proces realtime in zicht te worden gebracht.

Rockwell Automation heeft al enige tijd een ‘Partner Network Programma’, waarbij externe partijen zich kunnen aansluiten om kennis en ideeën uit te wisselen. GE Healthcare heeft zich nu ook bij dat programma aangesloten. Volgens Rockwell zorgt de aansluiting van GE er voor dat biofarmaceutische productiefaciliteiten nog flexibeler zullen worden.

Het doel van Rockwell is een ‘Connected Enterprise’ met een drietal speerpunten: een grotere efficiency, gekoppeld aan een grotere reproduceerbaarheid. Daarnaast een volledige digitalisering van processen (tracking&tracing, recepturen, proces (big) data). Tenslotte effectiever onderhoud, efficiëntere procesvoering en trainingen middels AR en VR.