Gheys neemt Witlox over en streeft naar omzet van 100 miljoen

Witlox Logistics Oirschot, een bedrijf dat transport van bulk voor de petrochemie verzorgt, is recent overgenomen door Gheys, een Belgisch transportbedrijf. Het doel van de overname is verdergaande internationalisering en uitbreiding van het wagenpark.

Witlox is met 20 combinaties al ruim 30 jaar lang actief in de sector. Het bedrijf is vooral actief op Duitsland en de Benelux. Gheys is geen onbekende partij voor Witlox: de bedrijven werken al lange tijd met succes samen. De overname is voor beide partijen dan ook een goede kans om elkaars activiteiten aan te vullen.

Gheys is een grote speler in de transportmarkt, niet alleen voor de petrochemie, maar ook in de food. Het bedrijf heeft de beschikking over 250 trucks en een veelvoud aan opleggers. Daarnaast heeft het bedrijf twee binnenvaart terminals en heeft het een opslagcapaciteit van 50.000 ton bulk en 70.000 balletgoederen.

Tenslotte heeft het bedrijf een eigen windmolenpark met een capaciteit van 7,05 mWu. Met de overname vaan Witlox (goed voor zo’n 5 miljoen per jaar) hoopt Gheys dit jaar de 100 miljoen euro omzet te kunnen aantikken.