Gpi Group start met productie van farmaceutische tanks

Gpi groep start met productie van farmaceutische tanks

Door de groeiende vraag vanuit de farmaceutische industrie, onder andere vanwege de pandemie, start de Gpi Group met de productie van tanks voor de farmacie. Onder de naam Gpi Pharma gaat de nieuwe business unit zich toeleggen op specifieke tanks voor deze sector. 

De Gpi Group vervaardigt inmiddels zo’n 25 jaar RVS tanks in Nederland voor diverse sectoren. Met tweehonderd medewerkers in dienst worden klanten over de hele wereld voorzien van RVS tanks. Ook in de farmaceutische industrie heeft Gpi al de nodige ervaring. Met het opzetten van de nieuwe business unit wil het bedrijf zich meer gaan toeleggen op de groeiende vraag vanuit de farma.

COVID

De farmaceutische industrie zat al enige tijd in een groeimodus, maar Corona deed daar nog een schepje bovenop. Fred Boere, CEO van de Gpi Group, legt uit: “Mede door de situatie omtrent COVID-19 zien we een toenemende vraag naar hoogwaardige farmaceutische tanks en we verwachten dat dit door zal zetten. Met Gpi Pharma spelen we hierop in door onze ervaren specialisten binnen dit vakgebied samen te brengen en klanten beter van dienst te zijn met enkel mensen die weten waar het om draait in de Pharma.”

Hoge eisen

Het bouwen van RVS tanks voor de farmacie werkt vaak net even anders dan voor andere sectoren. Joost Nieuwlaat, Sales Manager Pharma bij GPI Tanks, legt uit: “Onze klanten in de farmacie hebben hoge eisen ten aanzien van afwerking, reinigbaarheid, nauwkeurigheid betrouwbaarheid en documentatie. Dit vertaalt zich in de toepassing van hoogwaardig RVS – veelal 1.4435 -, lage ruwheden, een hygiënisch ontwerp – geen hoeken, randen en specifieke, vaak dure, aansluitingen -, instrumentatie en roerwerken van A-merken en uitgebreide documentatie: lasboeken, materiaalcertificaten, handleidingen en CE verklaringen.”

“Omdat alle componenten goed op elkaar moeten aansluiten, leveren wij in de farmacie veelal complete installaties: Tanks met instrumentatie: plug & play dus. Dat is in andere industrieën, behalve de food, minder gebruikelijk”, voegt Nieuwlaat toe.

Europa

Hoewel Gpi Tanks haar producten over de hele wereld levert, verwacht de nieuwe business unit vooral in Europa actief te zullen zijn. Nieuwlaat: “Onze primaire afzetmarkt is Europa. In eerste instantie vanwege de logistiek, maar ook vanwege de taal en cultuur. Wij zien momenteel veel investeringen bij onze klanten en in de in de farmaceutische industrie in Europa. De verwachting is dan ook dat de vraag naar tanks zal stijgen.”

Audit

De eisen op het gebied van certificeringen zijn voor de farmaceutische sector ook behoorlijk complexer dan voor andere sectoren. “Gelukkig is Gpi ruim 25 jaar actief in de markt en hebben we door de jaren heen onze processen op orde gebracht”, licht Nieuwlaat toe. “Bij nieuwe klanten en aanvragen vindt vooraf een uitgebreide audit plaats, waarin wordt gekeken of wij voldoen aan de eisen.”