HBK komt met vernieuwde C10 drukkrachtsensor

Hottinger Brüel & Kjær (HBK), specialist in meet- en weegtechnologie, heeft een vernieuwde versie van de C10 drukkrachtsensor op de markt gebracht, die nauwkeurigere meetresultaten en een betere kostenefficiency biedt. De aanpassingen van de C10 krachtopnemers hebben beleid tot een aanzienlijke verbetering van onder andere de non-lineariteit, de hysterese en de kruip, waardoor de meetonzekerheid afneemt. De C10 kan voor een bredere range van meettoepassingen ingezet worden, zodat gebruikers ook kleinere krachten kunnen meten zonder dat de krachtopnemer vervangen moet worden.

De C10 drukkrachtopnemers hebben geen grote aanpassingen ondergaan; ze zijn alleen in technisch opzicht gemodificeerd. Het is nog steeds mogelijk om ze individueel aan te passen aan de betreffende meettaak, dankzij de beschikbaarheid van zo’n 2.500 verschillende opties voor de configuratie. Er zijn zowel uitvoeringen met connectoren als met een vaste kabel in het programma opgenomen, zodat ze direct zonder verdere installatie aan de HBM-meetversterkersystemen aangesloten kunnen worden. Er zijn ook uitvoeringen met redundante meetcircuits (versies met dubbele brug) of TEDS-versies leverbaar.

Zoals alle HBK-krachtopnemers is de C10 gemaakt van roestvaste materialen en ze zijn in het EMC-laboratorium van HBK getest conform de internationale standaards. Ze zijn bovendien bestand tegen schokken en trillingen. Dankzij deze eigenschappen zijn de C10 krachtsensoren de ideale oplossing voor veeleisende toepassingen in testbanken, laboratoria en productie-omgevingen.

Meer informatie over de C10 krachtopnemers is te vinden op: https://www.hbm.com/en/4399/c10-compressive-force-sensor-with-maximum-precision.