Helmholz Benelux breidt diagnose en inbedrijfstelling tools voor PROFINET industriële netwerken uit

Softing, in de Benelux vertegenwoordigt door Helmholz Benelux, introduceert de Analyzer PRO. Dit is een nieuwe versie van de succesvolle PROFINET inbedrijfstelling en diagnose tool: Analyzer IE.

De nieuwe Analyzer PRO heeft als aanvulling het meten van passieve parameters. Hiermee wordt een nog gedetailleerder inzicht gegeven van het PROFINET-netwerk.

De Analyzer PRO bevat hiervoor een TAP (Terminal Access Point). Deze TAP registreert netwerkcommunicatie zoals jitter, belastingsratio en de device update-tijd. Dit zijn zogenaamde passieve parameters. Met behulp van de TAP worden alle pakketten die van en naar de controller worden gestuurd geanalyseerd. Uiteindelijk worden de resultaten geïntegreerd in het acceptatierapport. Dit acceptatierapport komt uiteraard overeen met de aanbevelingen in de “PROFINET Commissioning Guideline” van PROFIBUS & PROFINET International (PI).

Analyzer IE is de combinatie van de bekende Softing producten TH SCOPE-software en TH LINK PC. De Analyzer PRO bevat hiernaast verder de TAP.

Analyzer PRO is ontwikkeld op basis van de behoeften van onderhouds- en productiemanagers en vereist geen IT- of netwerkexpertise. Het bewaakt en diagnosticeert de gezondheid van industriële netwerken. Het zorgt voor een verhoging van de uptime en voorkomt dat veldapparatuur uitvalt.  Het kan zelfs voorkomen dat de volledige productie stil komt te leggen.