Het JUMO variTRON automatiseringssysteem ontwikkelt zich verder

De 32-kanaals digitale I/O-module, een 2-poorts router module en een 3-poorts router module completeren het JUMO variTRON automatiseringssysteem.

Meer flexibiliteit dankzij 3 nieuwe modules

Het JUMO variTRON automatiseringssysteem onderscheidt zich door zijn hoge snelheid en modulaire bediening. 3 nieuwe modules bieden het systeem nog meer flexibiliteit.

De 32-Kanaals Digital I/O Module biedt 32 kanalen. Daarvan zijn er 17 standaard geconfigureerd als vaste digitale uitgangen. Tot 3 optionele plug-in kaarten kunnen er worden gebruikt om elk 5 digitale in- of uitgangen toe te voegen. De digitale ingangssignalen kunnen verder verwerkt worden in het JUMO variTRON automatiseringssysteem. De schakelaars worden gevisualiseerd door middel van LED-displays.

De nieuwe 2-Poorts router module breidt de centrale eenheid van de JUMO variTRON uit met 2 systeembus uitgangen. Zo kan de systeembus aan de eveneens nieuwe 3-Poorts router module over een afstand van maximaal 100 meter, op andere dinrails in dezelfde, of in andere schakelkasten, worden overgedragen. Dit maakt het mogelijk in- en uitgangsmodules te verdelen en het automatiseringssysteem decentraal in te richten. Voor speciale toepassingen kan adressering via draai-codeerschakelaars worden gerealiseerd.

Bij alle 3 de modules is een snelle bedrading van de bedrijfsspanning en de systeembus mogelijk door de modules eenvoudig in elkaar te steken.