Het nieuwe CKS2 sleutelsysteem met FlexFunction

Veilig starten, veilige installatievergrendeling (LockOut) en veilige bedrijfsmodi (MSO) spelen op moderne machines en installaties een belangrijke rol. Deze taken zijn complex, maar met de CKS2- systemen van Euchner is de oplossing eenvoudig. CKS2 is verkrijgbaar als inbouwversie en als integreerbare submodule voor de MGB2-deursloten. In beide  versies is de elektronica geïntegreerd. De RFID-sleutels zijn hoog gecodeerd en tegen kopiëren beveiligd.

Key transfer
Onafhankelijk van bestaande beveiligingen, kunnen één of meerdere CKS2’s binnen dezelfde omgeving worden toegevoegd. Een sleutel kan ook worden toegewezen aan
meerdere sleuteladapters van verschillende installaties, zodat u er key-transfer mee kunt realiseren. Dankzij FlexFunction is CKS2 heel veelzijdig. Na het aansluiten, werkt de CKS2 eerst nog niet. Het gedrag van elke CKS2-unit wordt bepaald wanneer een sleutel voor de eerste keer wordt ingeleerd. Daarna ‘weet’ de CKS2 op welke manier er gewerkt moet worden en of er sprake is van één unieke sleutel of van een set sleutels.

Ingeschakeld

Zodra een sleutel als geldig wordt herkend, worden de OSSD-veiligheidsuitgangen  ingeschakeld. Indien meerdere CKS2’s naast elkaar worden gebruikt, kan een seriële keten worden verkregen door uitgangen met ingangen te verbinden. Verbinding maken met IO-Link is mogelijk met behulp van een gateway. Dan zijn er uitgebreide diagnose- en communicatiefuncties. U kunt dan sleutels identificeren en weten welke sleutel werd gebruikt om de installatie te bedienen. De CKS2-submodule voor de MGB2-deursloten past in MGB2-Modular voor Profi NET/Profi SAFE of EtherCAT/FSoE en ook in MGB2-Classic.
Geen ingewikkelde configuratie of ingewikkeld sleutelbeheer meer. Sleutelverdeelstations zijn bovendien niet nodig.

Standnummer: Hal 11 – E030
Meer informatie: www.euchner.nl