Hirschmann Network Solutions kiest voor een nieuwe identiteit

Hirschmann Network Solutions gaat in 2020 haar dienstverlening aanbieden onder een nieuwe identiteit. Met een nieuw logo, zonder de toevoeging ‘Multimedia’. Directeur Dick Kroon bevestigt de keuze: ‘‘dit heeft alles te maken met de focus die Network Solutions heeft op industriële netwerken. Een nieuwe identiteit, dezelfde kwaliteit.” Al sinds de vroege jaren tachtig is Hirschmann Multimedia actief met industriële datanetwerken en ontwikkelt sindsdien mee met de technologieën in deze markt. De focus en ervaring met industriële datanetwerken en infra-projecten is voor Hirschmann Multimedia reden om de divisie Network Solutions ook als zodanig te positioneren.

Klanten van Network Solutions bevinden zich o.a. binnen de procesindustrie, drinkwaterproductie, afvalwaterzuivering en infrabedrijven. De datanetwerken van deze klanten zijn bedrijfskritisch of vallen binnen de vitale infrastructuur. Tegelijkertijd digitaliseren industriële datanetwerken steeds sneller. Dit biedt ongekende mogelijkheden maar ook nieuwe uitdagingen.

Kritieke en vitale omgevingen worden aan steeds meer beveiligingsrisico’s onderworpen. Daarom zijn preventie en actieve monitoring onlosmakelijk verbonden bij het ontwerp van deze netwerken. Een industrieel datanetwerk wordt ontworpen om meer dan 10 jaar mee te kunnen. Met een duidelijke visie en strategie, waarin security integraal wordt meegenomen, blijft deze lange levensduur zonder meer mogelijk.

Network Solutions maakt bij het ontwerp van datanetwerken gebruik van een security concept dat leunt op mensen, processen en technologieën. Hierbij houdt de organisatie zich aan de richtlijnen van de IEC 62443 en vanaf nu doen zij dat met een eigen divisie logo, zodat de activiteiten goed zichtbaar en herkenbaar zijn voor haar relaties.

Dick Kroon
CEO & Managing Director