Hoe gaan bedrijven om met veilige verbindingen tussen hun vestigingen? 

Het inrichten van nieuwe- en het optimaliseren van bestaande processen bestaat uit verschillende stappen. Veel organisaties leggen de focus op de processen die direct invloed hebben op de bedrijfsvoering. Het is echter minstens zo belangrijk om te kijken naar de infrastructuur onder de organisatie. Denk bijvoorbeeld aan de netwerken binnen bedrijfspanden, de verbindingen tussen deze vestigingen en het datacenter, enzovoorts. Wanneer dergelijke processen niet veilig ingericht zijn, kan dit grote consequenties hebben. Heb jij bijvoorbeeld al eens gekeken naar de mogelijkheden van MPLS? In dit artikel lees je meer over het verbinden van vestigingen. 

Telefoonlijnen tussen vestigingen van organisaties
Niet alleen het netwerk moet op orde zijn. Ook wil je dat collega’s binnen verschillende vestigingen elkaar snel en eenvoudig weten te vinden. Een goede telefoonlijn is om deze reden onmisbaar. Heb je al eens gekeken naar de toepassing van een SIP Trunk? Het is een technologie waarmee gebeld wordt via het internet. Voordeel hiervan is dat dergelijke verbindingen veel goedkoper zijn. Dit geldt in het bijzonder voor partijen die regelmatig naar het buitenland bellen. Daarbij is het met een SIP Trunk mogelijk om vestigingen onderling gratis met elkaar te laten bellen. Er is geen additionele hardware nodig om deze technologie te implementeren. 

MPLS-netwerkoplossingen tussen vestigingen 
Wanneer je meerdere vestigingen hebt, wil je verzekerd zijn van een beveiligde verbinding tussen deze vestigingen of bijvoorbeeld tussen een vestiging en het datacenter. Immers, er wordt steeds meer digitaal gewerkt. Bestanden worden naar de cloud verplaatst, om onafhankelijk van een vaste computer te kunnen werken. De bestanden zijn ook in te zien op een tablet, een willekeurige laptop en zelfs je mobiele telefoon. Met een MPLS-netwerkoplossing richt je de processen rond netwerkbeheer op een andere wijze is. De netwerkoplossing vormt de brug tussen de verschillende vestigingen. Het verzekert je van een veilige en volledig beheerde netwerkverbinding. Zo heb je hier zelf minder omkijken naar. 

Snel internet cruciaal in deze tijd 
Tot slot geldt voor de verschillende toepassingen dat een snelle en betrouwbare internetverbinding cruciaal is. Zonder een degelijke internetverbinding zou een SIP Trunk bijvoorbeeld niet goed werken. Hetzelfde geldt voor het werken vanuit de cloud. Bestanden moeten snel en gemakkelijk in de cloud gezet kunnen worden en daar weer vandaan kunnen worden gehaald. Er zijn tegenwoordig partijen die een uploadsnelheid bieden, welke gelijk is aan de downloadsnelheid. Het voorkomt irritaties onder het personeel. Er is niets vervelender dan een trager of instabiel netwerk.