Hoe langere pauzes de OEE verhogen

De één noemt het Overall Equipment Effectiveness, een ander gaat voor Overall Equipment Efficiency. De afkorting blijft gelijk en beide personen bedoelen hetzelfde. De OEE, oftewel het percentage dat weergeeft hoe uw machinepark werkelijk draait ten opzichte van het hoogst haalbare. Vraag is: hoe scoort uw Overall Equipment Effectiveness?

Herkomst doel en berekening
De whitepaper “Hoe langere pauzes de OEE verhogen” beschrijft op hoofdlijnen de herkomst en het doel van de OEE. Aan de hand van een praktische voorbeeld wordt de berekening uitgelegd om te komen tot dit percentage. Het berekenen is geen hogere wiskunde, maar vergt wel enige kennis van zaken. Daarnaast leest u welke voordelen digitalisering van de OEE oplevert.

Inzichten
Het is belangrijk te weten dat de OEE zelf niks doet, het is een meetinstrument. Het biedt de operator inzichten die het productieproces optimaliseert. OEE helpt om beslissingen te nemen die gebaseerd zijn op data in plaats van onderbuikgevoel. Aan de hand van enkele praktische voorbeelden toont de whitepaper hoe digitalisering van de OEE inzichten oplevert en welke positieve gevolgen dit heeft.

Hoe zorgen langere pauzes voor een hogere OEE?
De titel van de whitepaper is bijzonder, want hoe kunnen langere pauzes ervoor zorgen dat de OEE verbetert? Lees tip 4 van de 6 en kom erachter dat dit voor bepaalde organisaties echt werkt.

Klik hier voor de whitepaper “Hoe langere pauzes de OEE verhogen”

Wilt u uw OEE berekenen? Vul de benodigde gegevens in in de Visual Link Calculator en laat deze de OEE voor u berekenen.

Visual Link Software is de MES-oplossing die ontwikkeld is door de software engineers van Hellebrekers Industriële Automatisering. Eén van de acht functionaliteiten van Visual Link Software is de Analyse-module waarin de OEE is opgenomen. Wilt u de eerste stap zetten richting digitalisering van uw productieprocessen, dan is het inzetten van de Analyse-module met OEE een goed begin.