Honeywell BW Flex gasmonitor

gasmonitor

Honeywell BW is één van de marktleiders wereldwijd met gasdetectoren voor persoonlijke veiligheid. De meest recente innovatie van dit merk is de Flex gasmonitor. Dit toestel is veelzijdig, bijzonder compact en heeft een laag gewicht. Er is plaats voor 4 smart-sensoren met een zeer lange levensduur tot 5 jaar, een snelle reactietijd en toepasbaarheid bij zeer hoge en lage temperaturen. Door de ruime keuze uit 15 gassen kan een configuratie worden gemaakt voor vrijwel elke toepassing. De zeer stevige behuizing van de BW Flex kan tegen een stootje en is tevens bestand tegen stof en onderdompeling in water.

De accu van het toestel gaat na 4,5 uur opladen 2 maanden mee bij gebruik van de infrarood LEL-sensor. De Honeywell BW Flex biedt eenvoudige bediening met één knop en waarschuwt de gebruiker met visuele en akoestische signalen en een trilfunctie.

Op het heldere dot-matrix display kunnen de actuele meetwaarden en de instrumentstatus worden afgelezen. Deze gasmonitor is standaard voorzien van Bluetooth®-communicatie, waarmee gebruik kan worden gemaakt van de Safety Suite Device Configurator app. Met deze app kan u meetwaarden inzien, opslaan en versturen, het instrument configureren en een bumptest uitvoeren. Voor het dagelijkse onderhoud is een volautomatisch instrumentcontrole systeem beschikbaar. Voor het periodiek onderhoud en kalibratie van uw gasmonitoren kan u gebruik maken van het KWS®-servicesysteem van EURO-INDEX.

Honeywell BW Flex gasmonitor – meer industrie nieuws lezen?