Huawei zet in op Industrie 4.0

Het van betaalbare smartphones bekende Huawei, een Chinees ICT-bedrijf, gaat de komende jaren fors investeren in Europese labs waar aan Industrie 4.0 toepassingen en smart manufacturing wordt gewerkt. Het bedrijf heeft 50 miljoen dollar voor de Europese labs uitgetrokken. Bestaande labs in München en in Parijs krijgen een deel van dat geld, een ander deel gaat naar een nieuw lab in München.

De labs waar in wordt geïnvesteerd maken deel uit van een groter netwerk van innovatielabs, ook wel ‘OpenLab’ genoemd door de Chinezen. In die labs wordt vanuit verschillende disciplines gewerkt aan nieuwe moderne oplossingen. Branche-organisaties, studenten, R&D medewerkers en klanten komen samen in de labs om aan open, schaalbare en flexibele oplossingen te werken, die bovendien ook veilig (cyber secure) zijn. Met het nieuwe lab in München komt het totaal aantal OpenLabs in Europa op drie te staan. Wereldwijd heeft het Chinese bedrijf elf OpenLabs.

Interessant is dat Huawei meldt ruim 400 partners aan z’n labs heeft weten te koppelen. T-mobile, MSC software, maar ook ERP-leverancier SAP horen tot de namen.

Aan z’n communicatie mag Huawei overigens nog wel wat doen. We konden alleen via de chat contact met het bedrijf krijgen en daar werden we doorverwezen naar een emailadres. Een antwoord op onze vragen bleef helaas uit.