Lezing: Industrial Cyber Security Event – Seminar System Hardening (Phoenix Contact)

Hardening

In de automatisering speelt de norm IEC 62443 ‘IT Security for Industrial Automation Systems’ een uiterst belangrijke rol omdat het de beveiliging holistisch benadert vanuit het perspectief van de operator, systeemintegrator en fabrikant. Hoe meer producten op de lange termijn worden ontwikkeld in overeenstemming met IEC 62443, hoe meer al vanuit de fabrikant geregeld is.

Phoenix Contact is het eerste bedrijf dat een certificering heeft ontvangen voor een controller (PLC) volgens IEC 62443-4-1 ML 3 Full Process Profile in combinatie met IEC 62443-4-2. Dit certificaat toont aan dat de veilige ontwikkelingslevenscyclus volledig is toegepast op de ontwikkeling van de PLCnext controllers en dat de PLCnext controllers voldoen aan het vereiste cyber security niveau.

De opgedane kennis tijdens dit certificeringstraject delen wij graag met u tijdens het seminar ‘Hard, Harder, Hardening’ op het Industrial Cyber Security event 2022. Tijdens deze presentatie werpen we een blik op de PLC; wat betekende hardening voor een PLC van vroeger (de klassieke PLC) en hoe zit dat tegenwoordig op een modern ‘next generation industrieel besturingsplatform’?

U wordt door Sjoerd Hakstege – Van Eekhout, Consultant PLCnext Technology bij Phoenix Contact B.V. meegenomen in de geschiedenis van de beveiliging van besturingen conform de IEC 62443 norm. Tevens krijgt u een interessante inkijk in de huidige stand van zaken rondom cyber security.

Seminar    : Hard, Harder, Hardening

Tijd             :15.30 – 15.55 uur

Presentator: Sjoerd Hakstege – Van Eekhout

 

YouTube: Hoe kan IEC 62443 je helpen de cyber security in je bedrijf te verbeteren?