Uit onderzoek van IT-dienstverlener Ictivity blijkt dat de industrie gemiddeld positiever is gestemd over de digitale toekomst dan andere sectoren. Het onderzoek werd uitgevoerd onder ruim 1700 werkende Nederlanders, waarvan ongeveer een kwart in de industrie werkzaam is.

Voorsprong

Volgens de onderzoekers zijn werknemers in de industrie gemiddeld positiever over de digitale toekomst, omdat er in de sector al een digitale cultuur is. Zo geven veel werknemers in de industrie aan dat ze verwachten dat hun organisatie door digitale techniek een voorsprong zal nemen op bedrijven die die techniek niet gebruiken. Ook verwachten werknemers in de industrie gemiddeld vaker dan in andere sectoren dat digitale technieken eenvoudiger in het gebruik zullen worden.

Feedback

Ook wordt er in de industrie, meer dan in andere sectoren, iets gedaan met de feedback van werknemers. Wel zien werknemers in de industrie digitalisering als een grotere mogelijke bedreiging van werkgelegenheid dan werknemers in andere sectoren.

Snel acteren

Volgens Ictivity schatten werknemers in de industrie de digitale toekomst positiever in, omdat in deze branche sprake is van een nauwe samenhang tussen de diverse componenten van de supply chain. Digitale ontwikkelingen maken het makkelijker om snel te acteren op ontwikkelingen die invloed op de hele supply chain hebben.