Industriële gasflowmeters met PROFINET

De IN-FLOW-massflowmeters en -regelaars van Bronkhorst High-Tech beschikken over een robuust IP65-ontwerp (stof- en waterdicht). De instrumenten zijn verkrijgbaar voor flowbereiken tussen 0,05-1 mln/min en 200-10000 m3n/h luchtequivalent.

Bronkhorst maakt bekend dat er nu ook een PROFINET-veldbusinterface beschikbaar is voor de industriële massflowmeters en -regelaars voor gassen. PROFINET wordt de “nieuwe norm voor industriële automatisering” genoemd en maakt flinke besparingen mogelijk op het gebied van configuratie en bediening. Door het brede scala aan functies maakt de flexibele architectuur van PROFINET innovatieve, flexibele en kostenbesparende automatisering van machines mogelijk: maximale prestaties en nauwkeurigheid, flexibele adressering en modulair ontwerp, snelle bediening dankzij de open toegang en gedefinieerde interfaces, en optimale diagnostiek van zowel apparatuur als het netwerk.

Bronkhorst beschikt over jarenlange ervaring met veldbuscommunicatie. Afhankelijk van de eisen van de klant kunnen de digitale flowmeters en -regelaars worden uitgerust met een van de zes beschikbare opties voor de veldbusinterface. Het brede scala aan digitale meet- en regelapparatuur wordt binnen veel verschillende markten toegepast, waaronder de voedingsmiddelen-, geneesmiddelen- en chemische industrie, glas- en gereedschapscoating en machines voor de productie van zonnecellen.