SPIE waarborgt beschikbaarheid en betrouwbaarheid van installaties van Centrient Pharmaceuticals

SPIE, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, is per 1 januari 2019 de onderhoudspartner van Centrient Pharmaceuticals in Delft. Deze voormalige joint venture van DSM en het Chinese staatsbedrijf Sinochem, voorheen DSM Sinochem Pharmaceuticals genoemd, koos voor één partij voor de gehele onderhoudsscope. Zowel het onderhoud aan de primaire procesinstallaties als de gebouwgebonden installaties komen onder de verantwoordelijkheid van SPIE. De aanpak voor ‘continuous improvement’ gaf de doorslag.

SPIE was al enige jaren actief als één van de twee onderhoudspartners op de productielocatie van Centrient Pharmaceuticals in Delft. SPIE was verantwoordelijk voor de E&I- en Engineering werkzaamheden, het werktuigbouwkundig onderhoud werd uitgevoerd door een andere partij. Om een volgende stap te maken in de verbetering van processen besloot Centrient Pharmaceuticals dat het beter zou zijn om één onderhoudspartner te hebben. Dat werd SPIE. De inzet van allround technicians, afkomstig uit de business unit Maintenance en een concreet plan van aanpak voor continuous improvement en innovatie gaf de doorslag.

 

Plant Manager van Centrient Pharmaceuticals, Peter Weerdenburg: “De aanpak van SPIE voor het realiseren van onze ambities op het gebied van plant beschikbaarheid, -betrouwbaarheid, -kwaliteit en -kosten sprak ons aan. We kijken met vertrouwen uit naar de volgende stap in de vernieuwde samenwerking.”

 

Continuous improvement betekent dat SPIE een aantal keer per jaar tijdens speciale diepte-sessies met de klant in gesprek gaat over de ‘hoofdpijndossiers’, waar SPIE als onderhoudspartij kansen ziet en hoe innovaties kunnen worden toegepast. SPIE brengt zo alle kennis en ervaring van verschillende partijen bij elkaar.

 

Een tweede voordeel van SPIE is de inzet van allround technicians. Er zijn maar weinig technici die zowel expertise hebben op elektrotechnisch als op werktuigbouwkundig onderhoud. Bij de SPIE Academy worden technici in beide gebieden opgeleid en zijn dus breed inzetbaar. Mede hierdoor kan een efficiency-slag worden gerealiseerd voor Centrient Pharmaceuticals.

 

De onderhoudswerkzaamheden aan de gebouwgebonden installaties worden ook in het nieuwe onderhoudscontract meegenomen. De verschillende bedrijfsonderdelen van SPIE opereren als een eenheid voor de klant.

 

Over Centrient Pharmaceuticals

 

Centrient Pharmaceuticals is de leidende fabrikant van beta-lactam antibiotica en leverancier van nieuwe generatie statines en schimmeldodende middelen. We produceren en verkopen halffabricaten, werkzame farmaceutische ingrediënten en einddoseringen. Als maker van essentiële en levensreddende medicijnen spelen we een onmisbare en centrale rol in de hedendaagse gezondheidszorg.

 

Onze merkbelofte Kwaliteit, Betrouwbaarheid en Duurzaamheid ligt aan de basis van alles wat we doen. Onze 2000 medewerkers zetten zich elke dag weer in om aan de behoeften van onze klanten te voldoen. We werken aan een duurzame toekomst door actief deel te nemen aan de strijd tegen antimicrobiële resistentie.

 

Honderdvijftig jaar geleden opgericht als de ‘Nederlandsche Gist- en Spiritusfabriek’, was onze onderneming eerder bekend onder de naam Gist Brocades en meer recentelijk DSM Sinochem Pharmaceuticals. Naast een hoofdkantoor in Rotterdam (Nederland) hebben we productiefaciliteiten en verkoopkantoren in China, India, Nederland, Spanje, Egypte, de Verenigde Staten en Mexico. Centrient Pharmaceuticals is volledig eigendom van Bain Capital Private Equity, een vooraanstaande wereldwijde particuliere investeringsonderneming.