Innovatieve Multi-Component Technology van Parker Prädifa

Innovatieve Multi-Component Technology van Parker Prädifa voor afdichtingselementen en ‘engineered components’

Multi-component oplossingen beschikken over uitgebreide materiaalcombinaties, bieden een grote ontwerpvrijheid en hebben een groot bespaarpotentieel

Parker Hannifin presenteert een breed scala aan geavanceerde oplossingen voor multicomponent oplossingen met diverse materiaalcombinaties zoals rubber/kunststof, rubber/metaal en kunststof/kunststof. De integratie van verschillende soorten componenten of functies in één onderdeel zorgt voor nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden en een groot bespaarpotentieel voor gebruikers in verschillende industrieën.

Multicomponenten technologie voegt componenten die gemaakt zijn van verschillende materialen samen tot één gegoten onderdeel. Deze samenstellingen zijn niet beperkt tot elastomeerverbindingen met uiteenlopende eigenschappen. Door het gebruik van multifunctionele spuitgiettechnologie is er een breed scala mogelijk van zogenaamde harde/zachte samenstellingen waar een thermoplastisch materiaal of metaal het harde component (de drager) vormt en het zachte component uit een elastomeer materiaal bestaat. Er is een chemische verbinding tussen de drager en het elastomeer dat kan worden gecreëerd met of zonder het gebruik van een primer.

Nieuw ontwikkelingen door de grote vrijheid van ontwerp

Door de combinatie van specifieke voordelen van verschillende materialen in één component, is er een volledig nieuw ontwikkelingspotentieel gecreëerd. Uitgebreide ontwerpvrijheid maakt het mogelijk om complexe, maar compacte en gewichtsbesparende modellen en uitgebreide componentfuncties te creëren. Als gevolg daarvan worden producten mogelijk die tot voor kort niet of nauwelijks economisch haalbaar waren.

Besparing door verminderde eisen

Daarnaast biedt het verbinden van meerdere materialen of functies in een enkel onderdeel de gebruiker meer voordelen en potentiële besparingen, bijvoorbeeld in de vorm van kortere processen, vereenvoudigde montage en verminderde eisen in logistiek en kwaliteitsbewaking.

Diverse toepassingen in verschillende industrieën

Dankzij het grote aantal opties in mogelijke samenstellingen en combinaties kan Parker multifunctionele producten produceren voor een breed scala aan automotive en industriële toepassingen. Voorbeelden zijn behuizingscomponenten met een statische afdichtingsfunctie (ook bij relevante IP-beveiligingsclassificaties), behuizingscomponenten met roterende assen, elektromotoren, aandrijfsysteemafdichtingen of afdichtingen met positieve/niet-positieve vergrendeling. Opties voor kwaliteitsborging bevatten onder andere dimensionale inspectie met behulp van AOI (Automatic Optical Inspection).

Meer informatie: www.parker.nl