International Symposium on Contamination Control

Van zondag 23 t/m woensdag 26 september is het International Symposium on Contamination Control. ISCC’18 is hét internationale symposium voor iedereen werkzaam in het vakgebied rondom cleanrooms en contamination control. Het symposium biedt zowel voor jonge professionals als ervaren experts een interessant programma.

Symposium programma
Het centrale thema voor dit tweejaarlijkse symposium is: “The world behind contamination control”. Het symposium start met een sociaal programma op zondag 23 september, gevolgd door twee congresdagen met onder andere keynote sprekers, lezingensessies, tutorials en workshops. Het symposium wordt afgesloten met technische bedrijfsbezoeken.

Vier keynote sprekers

Dave Blank

Dave Blank is Chief Scientific Ambassador en Universiteitshoogleraar van de Universiteit Twente. Hij is in 1991 gepromoveerd aan de Universiteit Twente bij de faculteit Technische Natuurkunde op het gebied van hoge temperatuur supergeleidende dunne lagen. Hierna werd hij bij de Universiteit Twente universitair docent bij de leerstoel Lage Temperaturen. In 2002 werd hij hoogleraar van de leerstoel Inorganic Materials Science van de faculteit Technische Natuurwetenschappen, Universiteit Twente.

 

Vadim Banine

Vadim Banine is Director Defectivity Department bij ASML. De natuurkundige is afkomstig uit Moskou en deed twee jaar onderzoek aan de Technische Universiteit Eindhoven, waar hij ook promoveerde en sinds 2013 parttime professor is. Sinds 1996 werkt hij bij ASML aan de EUV-technologie en is nu Director Defectivity Department. Hij is co-auteur van 45 Europese patenten en schrijver van meer dan 50 wetenschappelijke publicaties.

 

Bas Zaat

Bas Zaat is Principal Investigator van het onderzoek “Biomaterial-associated infection and novel antimicrobial strategies” aan het AMC,  Academisch Medisch Centrum in Amsterdam.

 

Peter Ros
Peter Ros is ondernemer, toekomststrateeg en founder van Permanent Beta. Het op de (politieke) agenda krijgen van het belang van tech-ethics voor onder andere kunstmatige intelligentie, robotisering, autonome systemen en synthetische biologie heeft zijn bijzondere aandacht.

 

Tutorials

Voor iedereen nieuw in het vak, en voor professionals die hun kennis willen opfrissen, biedt ISCC’18 tutorials aan. Deze worden gegeven tijdens het symposium, parallel aan het lezingenprogramma. De tutorials bestaan uit kleine groepen, gegeven door experts uit het vakgebied. Meld je op tijd aan i.v.m. de kleine groepen, want vol is vol. Bij je registratie voor het symposium kun je je aanmelden voor de tutorials en workshops.

 

Maandag 24 september:

10.00  – 13.00 u      Cleanroom requirements

14.00 – 17.00 u      Establish Control

 

Dinsdag 25 september:

09.15 – 12.15 h      Cleanroom Operations

12.45 – 15.45 h      Demonstrate Control

Technische bedrijfsbezoeken

Op de laatste dag van het symposium, woensdag 26 september, zijn er technische bedrijfsbezoeken naar vier bedrijven georganiseerd. Tijdens deze bezoeken biedt ISCC’18 een blik achter de schermen bij grote bedrijven in de contamination control en cleanroom wereld. De bezoeken zijn ingedeeld op verschillende thema’s. Bij je registratie voor het symposium kun je je aanmelden voor de technische bedrijfsbezoeken. Ook is het mogelijk om je hier los voor aan te melden:

  • Space

ESA/ESTEC/Space-Expo in Noordwijk

  • Micro-Nano Technology

ASML and Philips in Eindhoven

  • Life Science

HAL Allergy GMP-facility, Biotech Training Facility and Rijksmuseum Boerhaave in Leiden

  • Health Care

Philips Medical Care and Philips Museum in Best

 

Bezoek www.iscc2018.com voor meer informatie en registratie.