Met een eenvoudige MQTT-software upgrade wordt iedere PFC-controller van WAGO een IoT-controller met Cloud Connectivity.

Gegevens registreren, digitaliseren en efficiënt met elkaar verbinden – dat zijn de centrale gedachten achter Industry 4.0. Met een eenvoudige upgrade worden de controllers PFC100 en PFC200 van WAGO IoT-controllers die gegevens van het veld naar de cloud zenden. Hier kunnen de gegevens verzameld en voor analysedoeleinden gebruikt worden. Hierdoor bieden de controllers een echte meerwaarde voor het bedrijf – hetzij voor de verhoging van de efficiëntie in de productie, voor het energiemanagement in gebouwen of voor de ontwikkeling van aanvullende services en diensten voor de klant. Bestaande installaties worden hierdoor eveneens “IoT-ready” en zijn klaar voor toekomstige uitdagingen. Daarmee legt de PFC-productfamilie de basis voor een duurzame bedrijfsomgeving.

Uw voordelen in een oogopslag

  • Decentrale gegevensregistratie en mobiele visualisatie
  • Verbinding met Microsoft Azure, Amazon Web Services of IBM Bluemix via het gestandaardiseerde MQTT-protocol
  • Hoge mate van veiligheid dankzij TLS-codering
  • Directe verbinding tussen veldniveau en cloud
  • Uitbreiding van bestaande installaties met PFC als IoT-gateway
  • Beschikbaar voor alle PFC’s

Profiteren van flexibiliteit
Met slechts enkele ingrepen worden de controllers PFC100 en PFC200 echte IoT-devices – een firmware upgrade en de programmering van een IEC-applicatie met de desbetreffende bibliotheek zijn hiervoor voldoende. Vervolgens kunnen statusgegevens zoals Run/Stop, verbindingsstatistieken, informatie over het apparaat en in het IEC-programma gedefinieerde variabelen naar de cloud verzonden en bijvoorbeeld ook gevisualiseerd worden. De klant beslist in dit geval of de controller de gegevens naar Microsoft Azure, Amazon Web Services of IBM Bluemix verzendt. Verbindingen met oplossingen van derden behoren dankzij het gestandaardiseerde MQTT-protocol in de toekomst tot de mogelijkheden. De gegevens worden in JSON-formaat overgedragen, de verbinding is TLS-gecodeerd.

Eenvoudig upgraden
De gebruiker kan de upgrade met behulp van het Web Based Management (WBM) comfortabel in de webbrowser uitvoeren. Aanvullend behoren ook bibliotheken voor CODESYS 2.3 en e!COCKPIT (CODESYS 3) tot de leveringsomvang. De configuratie van de verbindingsgegevens voor de cloud wordt eveneens via het Web Based Management (WBM) uitgevoerd. In het IEC-programma kunnen de variabelen gedefinieerd worden die aan de cloud moeten worden overgedragen – zo heeft de programmeur altijd alles onder controle.

De MQTT-software upgrade is sinds mei 2017 als bètaversie voor de PFC-productfamilie verkrijgbaar (op aanvraag).