JanBax BV implementeert cloudbased ERP systeem

JanBax BV, producent van confituren, vruchtensiropen en delicatessen, implementeert een ERP-systeem om kwaliteitscontrole te digitaliseren, traceerbaarheid te vergroten en meer inzicht te krijgen in het proces. Het bedrijf heeft daarbij gekozen voor Aptean, een leverancier van ERP-systemen specifiek voor de food&beverage.

Bij JanBax worden sinds 1893 voedingsmiddelen gemaakt, op ambachtelijke wijzen, zonder grote industriële machines. Het merk produceert onder eigen naam voor diverse franchisers, vooral in de hoek van delicatessezaken. Daarnaast maakt het merk onder private label diverse producten voor boerderijwinkels, landwinkels en -opnieuw- delicatessezaken.

food&beverage

Ondanks de ambachtelijke manier van werken breidt de productie zich verder uit, door de groeiende vraag. Om de bedrijfsactiviteiten beter te kunnen beheren, is een digitaliseringsslag noodzakelijk. JanBax koos voor ERP-leverancier Aptean om deze stap te zetten. Aptean is gespecialiseerd in de food&beverage en levert ERP-systemen die specifiek voor deze branche zijn ontwikkeld.

Inzicht

Met het nieuwe ERP-systeem wordt de kwaliteitscontrole verbeterd en gedigitaliseerd. Traceerbaarheid, allergenenbeheer en het volgen van recepten wordt daarmee inzichtelijker. Bovendien wordt de kans op stilstand verkleind en zijn updates van het oude voorraadsysteem niet meer nodig. Door het ERP systeem van Aptean krijgt het bedrijf bovendien realtime, via de cloud, inzicht in productieprocessen.

“JanBax weet dat authentieke kookmethoden producten van de hoogste kwaliteit opleveren, maar we erkenden ook dat handmatige bedrijfsprocessen ons vermogen om onze merkbelofte na te komen op het spel zetten”, zegt Bas-Jan Bax, eigenaar van JanBax BV. “Aptean Food & Beverage ERP stelt ons in staat om de productie te optimaliseren met behoud van de kwaliteit van onze ambachtelijke producten. De cloud-first-aanpak digitaliseert inkooporders en kostenberekeningen, wat voor ons een must was. Bovendien geeft het ons een betere controle en meer zichtbaarheid van onze activiteiten en toont het onderdelen waar kansen liggen, omdat het speciaal voor onze branche is ontwikkeld. Dat maakt het voor ons gemakkelijker om uit te breiden en dezelfde functies toe te passen op toekomstige faciliteiten.”

Foto: JanBax BV