JUMO procesautomatisering met IIoT & CLOUD (Corona dashboard) op PPA 2021

Op dinsdag 2 februari jl. heeft Dirk Kop van JUMO een praktijkcase over procesautomatisering verzorgd. Aan de hand van een zogenaamd corona-dashboard liet Dirk zien hoe automatisering en digitalisering een bijdrage leveren aan een gezond (werk)klimaat. Frisse lucht, voldoende luchtvochtigheid en een stabiele temperatuur zijn immers essentieel voor ons prestatievermogen.

De klimaatparameters Co², luchtvochtigheid en temperatuur werden weergegeven in het dashboard dat zowel intern als extern te benaderen is. Tijdens deze praktijkcase is de techniek uitgelegd die wordt toegepast bij procesautomatisering waarin digitale sensoren, smart devices, netwerkverbindingen, visualisering, OPC UA , MQTT en CLOUD samenkomen.

JUMO is één van de leidende producenten op het gebied van industriële sensor- en automatiseringstechniek en heeft recent een eigen IoT platform voor procesmanagement ontwikkeld.

Dit platform voor procesvisualisatie, data-acquisitie, evaluatie en archivering maakt wereldwijde toegang tot meetgegevens via gangbare webbrowsers mogelijk. De bijbehorende JUMO Cloud wordt gekenmerkt door een hoge mate van veiligheid, evenals waardevolle visualisatie-, alarm- en planningsfuncties.

JUMO smartWARE SCADA software voor procesbewaking en –regeling ondersteunt bovendien productie- en arbeidsprocessen met waardevolle bewakings-, alarm- en planningsfuncties.

Als betrokken partner streeft JUMO ernaar, kennis en ervaring in te zetten om processen efficiënter, gebruiksvriendelijker en duurzamer te maken.

JUMO Meet- en Regeltechniek – Dirk Kop