Kaneka België, een dochteronderneming van het Japanse chemiebedrijf Kaneka Corporation, heeft voor het moderne MOM-platform SIMATIC IT Unified Architecture voor Process Industries (SIMATIC IT UA PI) van Siemens gekozen als nieuw Manufacturing Execution System (MES). Door het implementeren van een digitaliseringsstrategie met de Siemens MES-oplossing in drie fabrieken in België en het toevoegen van een extra productielijn, wil Kaneka de productiecapaciteit verhogen en tegelijkertijd uitstoot verminderen en fouten vermijden. Ook wordt de SIMATIC IT R&D Suite gebruikt om producten te testen, zodat ze kunnen voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Dit wordt volledig geïntegreerd in het MES.

“De MES-oplossing van Siemens helpt ons bij het verhogen van de bestaande productiecapaciteit om onze business uit te breiden”, zegt Jean Vandael, algemeen directeur bij Kaneka Plant. “We zijn in België verheugd om te starten met het implementeren van de digitale strategie om onze productieactiviteiten echt te integreren. Ook kijken we ernaar uit om meer toegevoegde waarde aan onze klanten te kunnen leveren.”

Siemens SIMATIC IT UA PI biedt Kaneka een geïntegreerd en open MES-platform voor de digitalisering van de bedrijfsvoering. De flexibiliteit van het MES biedt de mogelijkheid om bedrijfsprocessen eenvoudig aan te passen aan nieuwe zakelijke eisen. Deze innovatieve oplossing voor Manufacturing Operations Management (MOM) maakt deel uit van het SIMATIC IT Unified Architecture-portfolio en maakt een volledige digitalisering van de productieactiviteiten mogelijk.Het biedt een nieuwe benadering van geïntegreerde productieprocessen op basis van gedeelde diensten, een gemeenschappelijk datamodel en samengestelde toepassingen. Ook biedt het de mogelijkheid om op een schaalbare manier te evolueren van losgekoppelde toepassingen naar een geïntegreerd en collaboratief applicatielandschap om innovatie te realiseren.