vrijdag, februari 3, 2023

Specialisme

KNF Verder

Specialist in membraangas- en vloeistofpomp technologie.

KNF Verder b.v. maakt deel uit van de KNF groep met wereldwijd zo’n 850 medewerkers verdeeld over 17 vestigingen, waarvan 5 productielocaties.

KNF membraangas-en vloeistofpompen worden gebruikt op laboratoria als standalone pomp of worden in een apparaat ingebouwd voor marktsegmenten zoals de medische, inkjet-printers, gasanalyse, vacuümtechnologie, levensmiddelenindustrie, semi-conductor industrie en voor desinfectie.

KNF membraangaspompen worden gebruikt voor het comprimeren en/of evacueren van gassen. KNF membraanvloeistofpompen worden gebruikt voor het transporteren en/of doseren van vloeistoffen. Het KNF pompprincipe heeft als voordeel dat het medium zuiver en olievrij wordt getransporteerd en dat de pompen zelfaanzuigend zijn.

Door de modulaire opbouw van de KNF pompen is het eenvoudig om de pomp op klantspecificaties aan te passen. Met de mogelijkheid van diverse materialen voor de delen die in contact komen met het medium kunnen vrijwel alle soorten gassen en vloeistoffen met de KNF pomp verpompt worden.

De KNF pompen zijn in een drietal doelgroepen ondergebracht:
KNF Lab: Dit zijn stekkerklare pompen die vooral toegepast worden op het laboratorium. Veel voorkomende toepassingen zijn voor de gaspompen; Vacuümfiltratie, Vacuumdestillatie, Vacuümpomp in combinatie met rotatiefilmverdamper en bij de vloeistofpompen; voor het doseren en transporteren van vloeistoffen op het laboratorium.

KNF OEM: Dit zijn pompen die speciaal ontwikkeld zijn voor inbouw in een apparaat of machine. De toepassingen hier zijn zeer divers en betreffen voor de gaspompen o.a. gasanalyse systemen voor het milieu, voor het proces of voor gasdetectie t.b.v veiligheid, medische apparaten voor bijvoorbeeld “In Vitro Diagnose”
en voor autoclaven. De vloeistofpompen vinden hun toepassing
in bijvoorbeeld inktjetprinters voor het verpompen van de inkt,
medische apparatuur voor o.a. vloeistofanalyse en het doseren
van vele soorten vloeistof in laboratoriumapparatuur.

KNF Process: Dit zijn pompen die gebruikt worden in de procesindustrie en voornamelijk opgesteld staan in een fabriek of installatie. Veelal betreft het hier pompen die moeten voldoen aan de ATEX richtlijnen voor situaties waar explosiegevaar heerst. Maar ook pompen die ontwikkeld zijn voor analyse van hete- en/of zeer gevaarlijke gassen vallen in deze groep. De meeste pompen worden toegepast voor proces analyse in de chemische- en petrochemische industrie.

Voor meer informatie; klik op de link naar de bedrijfspagina.

Adres Utrechtseweg 4a, 3451 GG Vleuten
Telefoon 030 – 6779240
Email info@knf-verder.nl
Website www.knf-verder.nl
Social media kanalen Linkedin