Kübler encoders, trekdraad -encoders en inclinometers – nu met SAE J1939 interface.

Voor toepassing in mobiele automatisering.

Mobiele automatisering is veelzijdiger dan welke andere industrie dan ook. De talrijke toepassingen vragen verschillende sensoren en specificaties. Duranmatic biedt via haar Duitse leverancier Kübler  al jaren een breed portfolio aan roterende encoders, trekdraad-encoders, inclinometers en sleepringen. Specifiek voor mobiele automatisering  biedt Kübler een aantal van zijn sensoren nu aan met een SAE J1939 interface. Deze specifieke veldbus wordt zeer veel in voertuigen en schepen gebruikt.

Absolute magnetische encoders

De Sendix M36- en M58-encoders zijn speciaal ontworpen voor mobiele automatisering. De vrij instelbare SAE J1939-interface maakt eenvoudige integratie in de  systemen van voertuigen mogelijk. Ook leverbaar met e1 goedkeuring. De encoders zijn gebaseerd op de Energy Harvesting-technologie, die staat voor robuustheid dankzij het magnetische scannen en voordelen biedt in ruwe omgevingen. Het brede temperatuurbereik van -40 ° C … + 85 ° C en de hoge beschermingsgraad van IP67 en optionele roestvrijstalen behuizing garanderen een betrouwbare werking bij toepassing in zware omstandigheden. De encoders zijn eenvoudig te integreren in het voertuignetwerk dankzij aanpasbare  J1939 telegrammen (PGN’s) voor positie, snelheid en alarm. Een tweekleurige LED visualiseert de bedrijfsstatus van de encoder.

Trekdraad encoders

Voor alle trekdraad encoders in de Compact-en Performance series biedt Kübler de combinatie van verschillende  trekdraad mechanismes met encoders en de SAE J1939-interface. Er zijn uitvoeringen voor het meten van lengtes van 0,3 m tot 42,5 m. Er zijn verschillende types trekdraad, draad bevestigingen en variabele montageopties beschikbaar voor het selecteren van de juiste sensor. Net als bij de roterende encoders, kunnen de trekdraad-encoders dankzij de aanpasbare PNG’s ook gemakkelijk in voertuignetwerken worden geïntegreerd.

Inclinometers

Kübler inclinometers (hellingshoekmeters) zijn ontworpen voor gebruik in de buitenlucht. De robuuste behuizing, de hoge beschermingsgraad tot IP69k en het brede temperatuurbereik -40 ° C … + 85 ° C garanderen betrouwbaarheid  en een lange levensduur. Een constant hoge nauwkeurigheid met een resolutie van 0,01 ° zorgt voor een optimale meting van de hellingshoek in het meetbereik van 0 ° … 360 ° (1-dimensionaal) of ±  85 ° (2-dimensionaal). De vlakke en stapelbare montage is ideaal voor het implementeren van beveiligingsconcepten. Dit betekent dat er twee sensoren met SAE-J1939 kunnen worden geïnstalleerd als een redundante oplossing om ruimte te besparen.

Kübler-sensoren staan ​​bekend als betrouwbaar en duurzaam in mobiele automatisering en worden in land- en bosbouwmachines, vrachtwagens, militaire voertuigen, hijskranen, stacaravans, scheepsnavigatiesystemen, AGV’s  en vele andere toepassingen gebruikt.

Meer informatie vindt u ook bij Kübler:

www.kuebler.com/draw-wire-encoders

www.kuebler.com/encoders

www.kuebler.com/inclinometers