Lanec vestigt zich als eerste bedrijf op Weiwerd in Groningen Seaports

Lanec heeft zich als eerste bedrijf gevestigd op Weiwerd, op het terrein van Groningen Seaports. Het bedrijf vestigt zich daarmee op een historische locatie.

Op Weiwerd, gelegen op het terrein van Groningen Seaports, vestigt zich Lanec, een installatiebedrijf dat in de Eemshaven actief is. Het dorp Weiwerd moest een zogenaamd ‘brainwierde’ worden, maar die plannen liggen al zo’n dertig jaar in de kast. Met de komst van Lanec wordt na decennia steggelen eindelijk een knoop doorgehakt.

Brainwierde Weiwerd biedt vanaf nu ruimte aan bedrijven voor de ontwikkeling van kleinschalige initiatieven die met de Eemshaven te maken hebben. Het gaat daarbij om kennisintensieve bedrijven die een relatie hebben met de chemie, energie en circulaire economie in de Eemshaven. Groningen Seaports Cas König vertelt: “Het is een mooie eerste stap in de verdere ontwikkeling van bedrijventerrein Weiwerd. Lanec is een goed voorbeeld van een bedrijf zoals die zich hier zou kunnen vestigen op deze unieke plek. En het geeft tevens de mogelijkheden weer voor andere bedrijven“.

Lanec is een relatief klein installatiebedrijf met zes medewerkers. De dienstverlening van het bedrijf betreft ontwerp, installatie en onderhoud. Dat laatste geschiedt 24/7 met de inzet van een storingsdienst. Eigenaar Harm Jan Laan is blij dat hij zijn activiteiten op de nieuwe locatie verder kan ontplooien: “De uitstraling naar buiten toe op deze locatie is voor ons ideaal. Het is een goede uitvalsbasis en we zitten dichtbij de industrie. De locatie op Weiwerd biedt voor ons dus vele mogelijkheden“.

Foto: Groningen Seaports, Koos Boertjens