Limpet Heating introduceert de AlphaLimpet verwarmingsmodule voor coriolis flowmeters

Het bedrijf Limpet Heating Europe heeft een gepatenteerde verwarmingsmodule op de markt gebracht voor het op temperatuur houden van coriolis flowmeters. Bij het onderbreken van de doorstroom van viskeuze vloeistoffen kunnen deze gaan stollen. Dit probleem ondervangt men veelal door de flowmeter met warm water of stoom op temperatuur te houden.

Als alternatief voor warm water en stoom heeft Limpet Heating Europe de gepatenteerde AlphaLimpet op de markt gebracht. De AlphaLimpet is een compacte (176 mm x 63 mm x 52 mm) IP67 verwarmingsmodule met een vermogen tot 120 Watt en een temperatuur nauwkeurigheid van ± 0,8°C. De module is leverbaar in een 230 en 110 VAC uitvoering en heeft een instelbereik van 0 tot 80°C. Voor kwetsbare producten is het zelfs mogelijk om gefaseerde opwarming in te stellen variërend van 0,1 tot 9,9°C per minuut. Verder is het ook mogelijk om de AlphaLimpet te bestellen met alarmcontact voor storingsmeldingen.

Om de AlphaLimpet op de flowmeter te bevestigen levert Limpet Heating Europe adapterblokken. Het aluminium adapterblok is aangepast aan de bouwvorm van de flowmeter en zorgt voor een optimale warmteoverdracht. Op dit moment zijn er adapterblokken leverbaar voor Endress+Hauser Promass F en I flowmeters. Adapterblokken voor onder andere Krohne Optimass en Emerson Micro Motion zullen op korte termijn beschikbaar zijn.
Voor andere merken of productseries ontwerpt Limpet Heating Europe kosteloos een bijpassend adapterblok bij bestelling van een AlphaLimpet verwarmingsmodule.

Voor meer informatie, prijzen, mogelijkheden voor distributie of een productdemonstratie, neem contact op met Limpet Heating Europe.

Tel. +31 (0)183-201088
Email info@limpetheating.eu