Sterk staaltje miniaturisering van HARTING! De nieuwe M8 is nu beschikbaar in een D-coded versie. Fast Ethernet en PoE via een individueel geminiaturiseerde interface rechtstreeks naar de printplaat. Een grote ruimtebesparing voor de klant.

Sensoren, actuatoren, camera’s en schakelaars worden steeds kleiner. Fabrikanten volgen de trend naar miniaturisering. In het veld moeten de componenten kunnen communiceren via Ethernet. Ze moeten klein zijn èn onderling dezelfde taal spreken.

Ethernet, power en data zijn vitale hoofdaders maar twee aparte verbindingen zijn een luxe geworden uit de tijd van grote behuizingen. Dit betekent dat PoE de eerste eis is om beide hoofdaders via een enkele interface te bieden. En uiteraard zo klein mogelijk.

Met de M8 D-coded, biedt HARTING een connector voor power en 100 Mbit Ethernet voor de kleinste toepassingen. De PCB-versie gaat rechtstreeks naar de printplaat. Geheel in de traditie van de grotere ronde connectoren, heeft ook deze beschermklasse IP67 en kan de benodigde power voor kleine componenten leveren via PoE.

Standaardisatie volgens PAS IEC 61076-2-114 zorgt voor veel gebruiksgemak omdat er gecombineerd kan worden met connectoren en aansluitingen van andere fabrikanten.