Op de Automatica in München toont Goudsmit Magnetics uit Waalre (Stand A6-230) een combinatie van een magnetische timingbelt, platenscheider en magneetgrijper. Met deze unit kunnen staalplaten snel en exact gescheiden, gelift en in een pers geplaatst worden. De timingbelt voert platen aan- en af in en uit de pers. Dit gebeurt met een acceleratie snelheid van 6 m/s2.  De optionele permanente of schakelbare elektro magneten maken het mogelijk de platen met een robot over te nemen, terwijl magneetgrijpers –al dan niet voorzien van friction pad- de platen onbeschadigd hanteren en daar waar nodig is zorgen voor voldoende frictie. Om het oppakken van twee platen tegelijk te voorkomen, is het systeem uitgerust met twee compacte, pneumatisch geschakelde platenscheiders. De timing belt is geschikt voor een plaatdikte van 0,7-2.5 mm.

Platenscheiders
De nieuw ontwikkelde magnetische platenscheiders zijn uitgevoerd met zeer krachtige Neodymium-IJzer-Borium magneten en kunnen pneumatisch aan- en uitgeschakeld worden. Pneumatische platenscheiders scheiden gestapelde staalplaten, waardoor een robot ze één voor één van de stapel kan tillen. Bij het niet inzetten van dergelijke scheiders, kleven geoliede platen aan elkaar en neemt de robot soms twee platen tegelijk op waarna  er ofwel één valt ofwel twee platen tegelijk in bijvoorbeeld een pers worden gelegd. Dit kan veel schade opleveren.

Magneetgrijpers
Magneetgrijpers, al dan niet voorzien van rubberen pad, dienen voor het opnemen of vastgrijpen  van onder meer –geperforeerde- staalplaten en blanks in robot toepassingen. De ultralichte magneten zijn met behulp van lucht aan- en uit te schakelen. Hierdoor kan het systeem ook zeer dunne staalplaten één voor één optillen en transporteren. De rubberen pad aan het uiteinde voorkomt verschuiven van het werkstuk tijdens verticaal oppakken, evenals beschadigingen van dit werkstuk.  Deze magneetgrijpers vervangen de traditionele vacuümgrijpers die storingsgevoelig zijn en onderhevig aan slijtage. Bovendien moeten de vacuümnappen goed gepositioneerd worden, want wanneer ze gedeeltelijk op een gat in de plaat terecht komen functioneren ze niet. Een magneetgrijper met permanente magneten licht,  slijtvast en heeft hij een langere levensduur dan vacuüm grijpers.