Maintenance 2022 staat voor de deur

De vakbeurs voor onderhoud en asset amangement vindt plaats op 12,13 en 14 april

Op 12, 13 en 14 april vinden in Evenementenhal Gorinchem de beurzen Maintenance en Worksafe plaats. Nu alle coronamaatregelen eindelijk zijn opgeheven, kunnen beurzen weer als vanouds doorgaan. Wat kunt u zoal verwachten op de beursvloer?

Redactie Process Control

Tijdens het conferentieprogramma van Maintenance en Worksafe staan de thema’s ‘Assets’, ‘Veiligheid’ & ‘Human Factor’ centraal. Tijdens diverse presentaties en Workshops wordt u als bezoeker geïnspireerd en aan het denken gezet. Men krijgt antwoord op de vraag hoe onderhoudswerkzaamheden efficiënter en veiliger uitgevoerd kunnen worden. Hoe doorbreek je de huidige praktijk? Hoe denkt de werkvloer hierover en hoe verhoudt zich dit tot de visie van het management? De focus ligt niet alleen op technologische ontwik­kelingen die voor handen liggen, maar ook op de wijze hoe deze geïmplementeerd kunnen worden: de mensen, de organisatie(structuur), leiderschapsstijl en de flexibiliteit.

“Deze gratis gids bevat ruim 200 innovatieve oplossingen voor vraagstukken in de industrie en is te vinden op de website én in de iAsk App”

iTanks
Een van de deelnemers op Maintenance en Worksafe is het Rotterdamse innovatieplatform iTanks, dat te vinden is op stand G112A. Bij deze editie neemt iTanks een database met innovatieve oplossingen voor de industrie mee in de vorm van de iTanks iSolutionsGuide. Deze gratis gids bevat ruim 200 innovatieve oplossingen voor vraagstukken in de industrie en is te vinden op de website én in de iAsk App. De gids versterkt het doel van de Stichting iTanks om te verbinden en te vernieuwen. Vragen uit de markt worden door iTanks verbonden en aangepakt met kennis uit het netwerk. En dat gaat breed; van energietransitie tot digitalisering en van asset management tot arbeidsmarkt. Zeven deel­nemers aan deze guide zijn ook op de stand te vinden: Presserv, HTA, TWTG, Bosch Energy Building Solutions, Gemba, Strukton Milieutechniek en Smartflow zullen deze drie dagen kennis delen en nieuwe contacten maken.
iTanks verzorgt bovendien dagelijks een sessie in het inhoudelijke programma op de beursvloer:

Dinsdag 12 april, 12:45 – 13:15
Maximaal rendement met minimale trainingen
De wereld verandert snel, zelfs in de conventionele industrie. Hoe zorg je dat de vakmens van de toekomst de juiste dingen weet en klaar is om meer te leren?

Woensdag 13 april, 12:45 – 13:15
Datawerf: Kosten reduceren en nieuwe omzet genereren met data.
Na de aftrap in 2021 hebben Innovation Quarter, NMT, Gemeente Rotterdam en Maritime Delta doorgebouwd aan een strak programma om data te delen en waarde te creëren. Dominique Nieuwpoort van Innovation Quarter geeft een update over dit project voor de maritieme sector.

Woensdag 13 april, 16:00 – 16:45
Vereniging Industrie Pers: Hoe vertel je jouw verhaal? 
De vereniging industrie Pers (VIP) heeft onderzoek gedaan onder brengers, verwerkers en gebruikers van ‘nieuws’. In deze sessie bespreken we de uitkomsten en discussieert de Vip over de mogelijkheden om nieuws én verhalen bij de lezers te krijgen.

Donderdag 14 april, 12:45 – 13:15
Brainstorm: Wat gaat de Metaverse betekenen voor de Industrie? 
Dennis de Winter, Social media expert en trendwatcher bij het Rotterdamse marketingbureau RauwCC neemt je in zijn brainstorm mee langs de veranderingen en de mogelijkheden van de Metaverse. Gaan we hier de industrie de 21ste eeuw mee intrekken of gaat deze trend aan de sector voorbij? Neem je vragen mee en beleef de brainstorm in real life!

NVDO
Ook de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is op Maintenance en Worksafe aanwezig met een inspirerend programma. De NVDO is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse onderhoudssector als ‘s werelds beste helpt te presteren.
De NVDO doet dit door in de sector een onafhankelijke positie in te nemen en alle relevante bedrijfssectoren met behulp van voorlichting, advisering, kennisontwikkeling, (wetenschappelijk) onderzoek en kennisuitwisseling ten dienste te staan en zo op weg te helpen naar excellent Asset Management.

Dinsdag 12 april 2022, 12.00-12.30 uur
Hetty Vermeulen, Human Factors Consultant bij VHP Human Performance: “Fysieke belasting in Onderhoud, hoe TOP werk jij?”
Elke werknemer heeft te maken met lichamelijke belasting, zeker ook de bedrijven die te maken hebben met onderhoud. Bijvoorbeeld bij het verplaatsen van producten (tillen, dragen, duwen, trekken). Bij lichamelijke overbelasting worden de spieren en gewrichten in rug, schouders en armen zo zwaar, lang of vaak gebruikt dat er gezondheidsschade kan ontstaan.

Dinsdag 12 april 2022, 14.00-14.30 uur
Marien van den Hoek, mede-oprichter en mede-eigenaar Terra Inspectioneering: “De impact van drones op Asset Management”
Gedreven door veiligheid en kortere inspectiecycli worden drones al ruim toegepast in de industrie. Werken op hoogte en betreden van besloten ruimtes worden tot het minimum beperkt bij het uitvoeren van inspecties. Naast visuele inspecties is er ook scala aan (wand)dikte metingen mogelijk. Dit maakt het mogelijk om een ”non-entry” inspectie te doen. Rapportage en visualisatie in 3D vinden volledig digitaal plaats.

“Ook de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is op Maintenance en Worksafe aanwezig met een inspirerend programma”

Woensdag 13 april 2022, 12.00 – 12.30 uur
Jos de Lange, Senior consultant, Manager NL-Focal Point, Work Health Technology bij TNO:
“Roadmap on Carcinogens, doe mee!”

In de EU overlijden elk jaar meer dan 100.000 mensen als gevolg van beroepsmatige blootstelling aan kankerverwekkende stoffen. In Nederland ligt dat op ruim 3.000. Om blootstelling aan kankerverwekkende stoffen zoveel mogelijk te voorkomen, loopt er in Europa (op Nederlands initiatief) een programma waarmee bedrijven worden geholpen de juiste maatregelen te treffen. Maak er gebruik van en doe mee!

Woensdag 13 april 2022, 14.00 – 14.30 uur
Dr. Martin Loeve, Delta Dynamics: “Leiderschap in Asset Management” 
Als leider in asset management draag je een bredere verantwoordelijkheid dan zorgdragen voor een efficiënte inzet van machines, apparaten en voorzieningen, over hun levenscyclus heen. Je bent ook verantwoordelijk voor de strategische veranderingen en de dynamiek en interactie die daaruit voortkomen tussen mensen in de organisatie. En, bovenal draag je verantwoordelijkheid voor de veiligheid van en de synergie tussen jezelf en je collega’s om te komen tot het gewenste bedrijfsresultaat.

Donderdag 14 april 2022, 12.00-12.30 uur
Nico Groen, Principal Consultant Traduco: “Asset Management” 
De maatschappij verandert sterk. Steeds meer worden bedrijven vanuit de maatschappij aangesproken over hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Of dit betrekking heeft op duurzaamheidsaspecten, maatschappelijke verantwoordelijkheid of op het borgen van risico’s, de verantwoordelijkheid komt meer en meer bij bedrijven terecht. Ook de Asset Manager wordt met deze problematiek geconfronteerd. Hoe gaat een bedrijf hiermee om?

Donderdag 14 april 2022, 12.55-14.00 uur
EHSEC (European Health, Safety and Environment Committee) LIVE from Europe: “Maintenance Webinar Confined Spaces” 
A confined space is a work location that is difficult to enter and is poorly ventilated. It is cramped, often dark, and there are few possibilities of escape. There is often insufficient oxygen, or hazardous substances that are released during the work. Examples of work that are carried out in these spaces include maintenance and cleaning work, repairs and inspections.
De NVDO is te vinden op stand G-112A, tegenover het theater. Bij aanmelding voor het evenement van NVDO, maakt de NVDO ook meteen uw beursregistratie in orde. Scheelt u weer tijd.


Registreer nu

Registreer u vooraf in twee stappen
1. Ga naar www.maintenancegorinchem.nl of www.worksafe.nl 
2. Klik op ‘Schrijf u nu in’, vervolgens op registreren en voer code 2058 inData & openingstijden 
12 april 2020 10:00 – 17:00
13 april 2020 10:00 – 17:00
14 april 2020 10:00 – 17:00Locatie
Evenementenhal Gorinchem
Franklinweg 24207 HZ Gorinchem


Lees nog meer artikelen uit het nieuwe magazine.