Mikrocentrum directeur Geert Hellings vertrekt na 18 jaar

Na 18 jaar leiding te hebben gegeven aan Mikrocentrum, een kennis- en netwerkorganisatie voor de hightech & maakindustrie, vertrekt Algemeen Directeur Geert Hellings per 1 juli 2021. 

Hellings trad aan als Algemeen Directeur in 2003 en gaf de afgelopen 18 jaar leiding in een steeds veranderende branche. Volgens Roel Fonville, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Mikrocentrum, heeft Hellings een ‘gezonde, stabiele kennis- en netwerkorganisatie ingericht die op de kaart van de Nederlandse én internationale high tech industrie staat.’ Hij laat volgens Fonville bovendien een organisatie achter die ‘klaar is voor de toekomst’.

Hellings was van plan eerder te vertrekken, maar het uitbreken van de pandemie veranderde dat plan. Hellings: “Door Covid-19 zet ik deze stap iets later dan ik persoonlijk had gepland. Dat vind ik niet erg. Ik ben blij dat we Mikrocentrum, samen met alle collega’s en onze relaties, door deze lastige coronaperiode heen hebben kunnen loodsen.”

Het Mikrocentrum kon de afgelopen jaren rekenen op een toename in belangstelling. Inmiddels heeft het platform bijna 600 leden en worden er jaarlijks zo’n 600 cursussen gegeven, verspreid over 170 cursustitels.

Ook in het coronajaar 2020 werden cursussen op een aangepaste, veilige manier aangeboden. Onder andere online cursussen en webinars zorgden voor content en creëren nu bovendien de mogelijkheid om de huidige cursussen op relatief eenvoudige wijze op te schalen.

Hellings gaat (nog) niet achter de geraniums zitten: hij zal zich de komende richten op zijn oude vak: technische natuurkunde. Het is nog niet bekend wie Hellings zal opvolgen.

Meer weten over Mikrocentrum? Bekijk hier de website.

Meer nieuws over Mikrocentrum op Process Control: klik hier.