Mikrocentrum verzorgt gratis cursus cybersecurity voor industrie

Mikrocentrum, een bekend opleidingsinstituut in de industrie, organiseert een driedaagse cursus over cybersecurity in de industrie. Er zijn twee startdata: 1 december 2021 en 25 mei 2022.

Cybersecurity wordt een steeds belangrijker thema in de procesindustrie. Vooral als het om security in de OT gaat, die vaak een andere aanpak vereist dan in de IT.

Specifiek voor medewerkers in de OT organiseert Mikrocentrum tweemaal een driedaagse cursus om de cyberweerbaarheid te verhogen. Mikrocentrum organiseert de cursus met Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB) en krijgt daarbij steun van de provincie Noord-Brabant.

Volgens CWB directeur, Paul van Nunen, laat de steun van de provincie duidelijk zien dat cyberweerbaarheid een belangrijk thema is. Volgens van Nunen is het belangrijk dat medewerkers continu aandacht houden voor cybersecurity en dient het thema een vast onderdeel te zijn van het bedrijfsbeleid.

Na de driedaagse cursus hebben de cursisten volgens Frank Bruls, Manager Opleidingen van Mikrocentrum, het overzicht in mogelijke bedreigingen, weten ze wat ze wel en vooral niet moeten doen en kennen/kunnen ze de IEC 62443 norm. De opzet van de cursus is praktisch en interactief.