mobiLink, een mobiele multiprotocol-interface voor het inbedrijfstellen en onderhouden van veldinstrumentatie.

Met de introductie van mobiLink is Softing, in de Benelux vertegenwoordigt door Helmholz Benelux, het eerste bedrijf dat toegang biedt tot de belangrijkste protocollen binnen de procesindustrie: HART, Foundation Fieldbus en PROFIBUS PA met één enkele tool. mobiLink communiceert via USB of Bluetooth en is uitermate geschikt voor de mobiele inbedrijfstelling en het onderhoud van veldinstrumentatie.

De MobiLink van Softing vereenvoudigt de mobiele toegang tot veldapparatuur voor eindgebruikers, systeemintegrators, apparaatontwikkelaars en andere gebruikers in de procesindustrie. In combinatie met de relevante software, zoals PACTware is de mobiLink geschikt voor configuratie, inbedrijfstelling, diagnose en monitoring. mobiLink ondersteunt FDT-frametoepassingen en belangrijke DCS-engineeringtools. Het biedt toegang tot HART- en Foundation Fieldbus-apparaten zoals opnemers of kleppen. Toegang tot PROFIBUS PA-apparaten is mogelijk in het 3e kwartaal van dit jaar.

“In het verleden moesten klanten zich zorgen maken over een interface voor elk protocol. Nu met mobiLink is Softing het eerste bedrijf dat toegang biedt tot drie protocollen met één enkel apparaat. Dankzij mobiLink hebben onze klanten toegang tot veldapparatuur met maximale flexibiliteit en mobiliteit en kunnen ze hiermee een groot aantal configuratietaken uitvoeren, “zegt Thomas Hilz, Programmamanager marketing bij Softing Industrial.

mobiLink werkt op batterijen, is extreem robuust en geschikt voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen. Het communiceert met handheld host-apparaten zoals smartphones en tablets via Bluetooth en heeft een USB-interface voor bench-host-werking.

Meer informatie