Mobilis Speciale Technieken staat voor innovatie, vakkennis en snelheid

Mobilis is een toonaangevende infrabouwer, waarbij slim, snel en integer opereren vanzelf spreken. De experts van Speciale Technieken vormen een eigen segment met de focus op industrie en energiewaar ze zowel  betonreparaties uitvoeren maar ook renovaties en complete nieuwe ‘plants’.

Bij Mobilis Speciale Technieken spreken slim, snel en integer opereren vanzelf.  De experts van Speciale Technieken houden zich daarbinnen bezig met betonreparaties, maar ook met renovaties en de bouw van compleet nieuwe ‘plants’.

Luisteren, analyseren en oplossen is de basis van elk project dat het cluster Speciale Technieken oppakt. ‘Dat betekent snel schakelen, snel opschalen en snel acteren. Wij herkennen problemen en komen altijd met een slim plan van aanpak’. Jacco Groen, Hoofd Speciale Technieken en Emiel Mom Clustermanager  Betonreparaties, vertellen over de laatste ontwikkelingen.

Speciale Technieken houdt zich dagelijks bezig met bouwkundige nieuw- en verbouwprojecten en renovaties. Ruim zestig vakmensen draaien hun hand niet om voor betonrenovaties, maar staan ook klaar voor de bouw van een nieuwe opslagtank of complete fabriekshal.

Onze onderhoudsspecialisten hebben een uitstekende reputatie in de industrie-, water- en energiesector, weten de betonexperts. ‘We beschikken over langjarige ervaring in de industrie, met zware betonnen constructies, zoals funderingen voor leidingbruggen en masten, betonplaten voor pompopstellingen en betonwerken voor bunkers en naftakrakers.’

Klanten zijn onder meer AKZO, Shell, Dupont Chemours en netbeheerder Tennet. Daarnaast kregen de radartoren op de Maasvlakte, de sluis in Eefde en diverse viaducten in Noord Holland een grondige opknapbeurt. Jacco: ‘We werken aan sluizen, zuiveringen, gemalen, tunnels, bruggen, viaducten en spooromgevingen. Het gaat om uiteenlopende projecten, maar we zorgen altijd voor een integrale aanpak en passende oplossing.’ Ook in de energietransitie zijn we al jaren actief.

‘Als apart segment binnen Mobilis zetten we in op verdere ontwikkeling,’ vult Emiel aan. De ambitie is om verder te groeien en de blik te verbreden. Daarvoor heeft Speciale Technieken de vakkennis in huis. Innovatie en kwaliteit zijn daarbij sleutelwoorden, waarbij de focus ligt op duurzaamheid en de beste prijs/kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan klimaatbestendig bouwen of modulaire bouwstenen die opnieuw bruikbaar zijn en passen bij een circulaire toekomst.

Altijd maatwerk en vakkennis
“Anders dan bij grote infrawerken ben je bij ons van A tot Z verantwoordelijk voor een project, inclusief klantcontact, werkvoorbereiding en inkoop. Dat gaat over beter bouwen en slim verbinden, maar vereist ook extra vakmanschap”, legt Jacco uit. Een prettige werkomgeving, met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en met uitdagende klussen in drie richtingen: betonreparatie, industrie en energie.

Emiel: ‘Wij zijn specialisten in betontechnieken in de breedste zin van het woord. Dus inclusief de staalconstructie en beplating. Bij diverse klanten hebben we eigen onderhoudslocaties op de industrie, zodat onze betonspecialisten altijd direct beschikbaar zijn. Vooral bij complexe, kritische processen betaalt die grote locatiekennis en directe inzetbaarheid zich uit. Voor deze klanten voeren we naast onderhoud ook bouwkundige werkzaamheden uit.’

Speciale Technieken trekt regelmatig samen op met andere Mobilis-segmenten en levert maatwerk. Jacco: ‘Innovaties gaan snel. Er is heel veel mogelijk. Hoe meer dat van onze vakkennis vereist, hoe liever. Maar een eenvoudige klus kan natuurlijk ook.” Flexibiliteit is een kernwaarde, onderstreept Emiel. “Je komt regelmatig voor verrassingen te staan. Zeker als het gaat om verbouw, reparatie of renovatie. Onze kracht is dat we snel kunnen acteren, snel opschalen en snel met nieuwe ideeën komen.”

Lees meer over Speciale Technieken op www.mobilis.nl