Pepperl + Fuchs komt met een interessant modulair monitorsysteem dat ook onder Atex omstandigheden kan worden ingezet: de VisuNet GXP.  Ondanks het robuuste ontwerp is de VisuNet GXP verrassend lichtgewicht met minder dan 23 kilo op de weegschaal. Beide beeldschermgroottes (19” en 21.5”) zijn compatible met het huidige breedbeeldformaat en bieden een naadloos rvs design dat in lijn is met GMP- hygiëne richtlijnen.

Het modulaire ontwerp van de VisuNet GXP laat een snelle en eenvoudige montage en vervanging van essentiële componenten toe. Het display, dat in twee maten verkrijgbaar is, de computer en de power supply zijn eenvoudig te installeren of te vervangen. Dit vereenvoudigt onderhoud en verbetert de beschikbaarheid van het HMI-systeem en het productieproces.

De modulariteit van het VisuNet GXP-systeem is een beslissend voordeel. Het bestaat uit de hoofdbestanddelen display, power supply en computer, die verkrijgbaar zijn in verschillende modellen. In geval van defect kunnen gebruikers individuele modules zelf vervangen. Dit vereenvoudigt onderhoud en verbetert de beschikbaarheid van het HMI-systeem en het productieproces.

De VisuNet GXP is beschikbaar als Remote Monitor of als pc. De Remote Monitors zijn voorzien van een innovatieve thinclient en geven het scherm van een host-pc in explosiegevaarlijke omgevingen weer. Voor wanneer een standalone pc vereist is, is de VisuNet GXP voorzien van een krachtige computereenheid.

De VisuNet GXP is voorzien van een robuuste power supply. Om aan een brede waaier van toepassingen te kunnen voldoen, werd zowel een DC-versie (18-36V DC) als een AC-versie (115/230V AC) gecreëerd. De power supply is een standalone component en is geschikt voor wandmontage, maar kan ook in de behuizing of rechtstreeks op de computereenheid worden geïnstalleerd.

Dankzij de meest recente firmwaregeneratie RM Shell 5 kan je de in Zone 1/21, Zone 2/22 gemonteerde VisuNet GXP snel via Ethernet configureren en aansluiten op het procesbesturingssysteem in de veilige zone.

In combinatie met de innovatieve software VisuNet Control Center is RM Shell 5 een doeltreffende oplossing voor het toekomstgericht beheer van VisuNet Remote Monitors en thinclients vanop afstand. Dankzij de gecentraliseerde beheerfuncties zijn gebruikers in staat hun Remote Monitor of thinclientoplossing vanop

afstand te configureren, te onderhouden of te controleren. Systeembeheerders moeten zich niet langer op de werkvloer begeven om remote HMI-units te configureren—ze kunnen alles nu vanuit één centraal punt doen.