Mogelijke staking bij Total Energies

Medewerkers bij Total Energies in de Antwerpse haven vinden dat de voorgestelde loonsverhoging voor 2021 en 2022 onvoldoende is. Er dreigt daarom een staking.

De 155 medewerkers bij Total Energies in het Antwerpse havengebied zijn ontevreden met het voorstel voor loonsverhoging over 2021 en 2022. Volgens de medewerkers is de stijging in vergelijking met andere chemiebedrijven te laag.

De 155 medewerkers zijn werkzaam in twee fabrieken die onder de vlag van Total Energies vallen: Total Energies Polymers Antwerp en Total Energies Olefins Antwerp. In het eerste voorstel van de directie zouden de medewerkers er 3 procent op vooruitgaan. Dat voorstel werd door 98 procent van de medewerkers weggestemd. In het nieuwe voorstel ligt er een loonsverhoging van 3,5 procent op tafel. Hier wordt de komende dagen over gestemd.

Hoewel er een aantal aanvullende secundaire arbeidsvoorwaarden na het tweede voorstel zijn voorgesteld, willen de medewerkers vanwege de hoge inflatie simpelweg meer bruto loon. Als tweederde tegenstemt zou het kunnen leiden tot een staking.

Foto: Wikimedia Commons