Motorola’s Oprolbare Smartphone

Motorola’s Oprolbare Smartphone: Is schermflexibiliteit de belangrijkste technische ontwikkeling voor toekomstige smartphones?

Onze telefoon heeft de laatste decennia flinke gedaanteverwisselingen ondergaan. Van een enorme soort walkie talkie uit de jaren 90, veranderden onze mobieltjes in compactere robuuste modellen zoals de Nokia 3310. Later kwamen er klepjes en moesten de mobieltjes nog steeds kleiner en compacter worden. De laatste jaren willen we liever weer een grote telefoon met een fiks scherm. Na opvouwbare modellen schijnt Motorola nu zelfs een oprolbaar model op de markt te willen brengen. Is dit dan de belangrijkste ontwikkelingen voor de toekomst van de smartphone?

De voordelen van opvouwbare en oprolbare schermen

De Motorola Felix, zoals de oprolbare telefoon zal gaan heten, zou van een klein scherm een soort groter tablet moeten kunnen maken door deze uit te rollen. Het voordeel daarvan is dat je bijvoorbeeld filmpjes makkelijker kunt streamen op je telefoon. We doen tegenwoordig namelijk steeds meer zaken onderweg op onze mobiel. Van streamen tot gamen en zelfs online weddenschappen doen we liever onderweg op onze telefoon dan op een desktop. Daarom zien ook bookmakers zoals Unibet uit naar het op de markt zetten van zoveel mogelijk oprolbare en opvouwbare smartphones. Op die manier kunnen zij hun sportweddenschappen nog beter aan hun gebruikers tonen en kunnen live weddenschappen makkelijker zonder te turen naar een klein scherm gevolgd worden.

Kosten van opvouwbare modellen gaan hard omlaag

Drie jaar geleden stond de ontwikkeling van opvouwbare en oprolbare telefoons nog in de kinderschoenen. In 2019 zou zo’n model al snel zo’n 2000 euro hebben gekost. Dat is fiks aan de prijs voor een mobiel toestel natuurlijk. Omdat de ontwikkeling van deze telefoons niet stil heeft gestaan sinds 2019, zijn er nu telefoons verkrijgbaar die al voor zo’n 1500 euro over de toonbank gaan. Het is nog onduidelijk hoe duur de nieuwe oprolbare Motorola moet worden overigens. Naar verwachting zullen de kosten van al dit soort telefoons de komende jaren dalen, wanneer meer mensen het gebruik ervan zullen omarmen en fabrikanten beter worden in het vervaardigen en produceren van dit soort technieken.

Nog geen complete vervanging van gewoon toestel

Hoewel het opvouwbare of oprolbare scherm de toekomst van de smartphone lijkt te worden, is het maar de vraag of zo’n ingenieus scherm de gewone smartphone helemaal kan vervangen. Sommige kenners denken dat in het begin de opvouwbare telefoon als een soort compact tablet naast de gewone mobiele telefoon gebruikt zal worden.

Kinderziektes in de telefoons

De toekomst voor oprolbare of opvouwbare telefoons lijkt groots te zijn. Toch kampen sommige modellen nu nog met kinderziektes. Apps werken soms niet optimaal op de telefoons, omdat deze bedoeld zijn voor een gewoon scherm. Ook kan het scherm van zo’n telefoon makkelijker beschadigd raken. Toch verwachten experts dat door het door doorontwikkelen van deze ingenieuze schermen en de komst van 5G-netwerken, steeds meer mensen enthousiast zullen raken over oprolbare en opvouwbare schermen als compact alternatief om onderweg soepel te gamen en films te kijken in optimale beeldkwaliteit. Het is dus zeker niet vreemd om te stellen dat deze telefoons de toekomst hebben. De vraag is alleen wanneer we allemaal overstag zijn gegaan.