Met de nieuwe IO-Link-Hub’s van Murrelektronik worden meerdere digitale sensoren en actoren ongecompliceerd en met een standaard M12-kabel aan een IO-Link-Master-poort aangesloten. Hierdoor is één enkele standaard IO-link master eenvoudig uit te breiden met 16 digitale IO’s.

De hub’s zijn leverbaar in een kunststof- en robuuste metalen variant waarbij beide types volledig zijn ingegoten en voldoen aan beschermingsgraad IP67. Hierdoor zijn ze ideaal voor decentrale IO-concepten, waardoor installatiekosten enorm worden teruggedrongen.

Daarnaast beschikken ze over de nieuwste IO-link versie en dragen, in combinatie met de IO-Link-Masters van Murrelektronik (MVK Metall en Impact67), bij aan minimale stilstand tijden van machines of installaties. Mocht er namelijk een fout optreden, dan wordt alleen de betroffen poort van de hub uitgeschakeld (Single channel protection) daarnaast wordt gedetailleerde diagnose informatie automatisch en zonder bijkomende parametreering aan de besturing overgedragen met de exacte locatie van het probleem. Fout vinden in plaats van zoeken!