De ZEM-E-S cilindrische enkelvoudige moer is ideaal voor precisietoepassingen waar de ruimte beperkt is. (Beeldbron: Bosch Rexroth AG)

Bosch Rexroth voegt cilindrische enkelvoudige moer toe aan miniatuurportfolio

Nauwkeurige kogelomloop spindels van Bosch Rexroth worden al tientallen jaren gebruikt in tal van sectoren. Rexroth heeft het miniatuurportfolio nu uitgebreid met cilindrische moeren met lage onderhoudsvereisten en een lange levensduur. Ze worden gebruikt in kant-en-klare PSK-precisiemodules en overal waar precieze lineaire bewegingen nodig zijn in beperkte ruimtes.

De cilindrische enkelvoudige moer is ontworpen voor spindels met een diameter van 6 en 8 mm en een spoed tussen 1 en 5 millimeter. Daarmee voldoet hij aan de hoge precisie-eisen in sectoren als de medische of de halfgeleiderindustrie. Met zijn nieuwe, cilindrische ontwerp is de moer compact en dus geschikt voor gebruik op plaatsen waar de ruimte beperkt is. Bij dagelijks gebruik profiteren gebruikers van lange nasmeerintervallen en
maximale betrouwbaarheid. De nauwkeurige afloop van de kogels in de moer garandeert absolute precisie. De nieuwe serie cilindrische enkelvoudige moeren vormt een aanvulling op de bestaande reeks miniatuur kogelomloopspindels van Rexroth. Deze bieden nominale diameters van 6 tot 12 millimeter een spoed van 1 tot 10 millimeter. Het innovatieve, interne recirculatie systeem zorgt ervoor dat kogels zeer soepel bewegen, wat resulteert in een nauwkeurige en rustige beweging van de kogelomloopmoer. Samen met de miniatuurkogelrailsystemen bieden de kogelomloopspindels optimale voorwaarden voor alle toepassingen die kleine onderdelen en een hoog draagvermogen vereisen.

Het berekeningsprogramma Linear Motion Designer (LMD) helpt gebruikers bij het selecteren en ontwerpen van hun schroefaandrijvingen. LMD is gratis te downloaden via de website van Bosch Rexroth.

Over Bosch Rexroth
Als een van ‘s werelds leidende leveranciers van aandrijf- en besturingstechnologieën, garandeert Bosch Rexroth efficiënte, krachtige en veilige bewegingen in machines en systemen van elke omvang. Het bedrijf bundelt wereldwijde knowhow op het gebied van mobiele toepassingen, industriële toepassingen & engineering en fabrieksautomatisering. Met intelligente componenten, op maat gemaakte systeemoplossingen en services, creëert Bosch Rexroth de noodzakelijke omgeving voor volledig geconnecteerde applicaties. Bosch Rexroth biedt klanten hydraulische technologie, elektrische aandrijf- en besturingstechnologie, tandwieltechnologie en lineaire bewegings- en assemblagetechnologie, inclusief software en interfaces met het ‘Internet of Things’. Met vestigingen in meer dan 80 landen en meer dan 31.000 medewerkers heeft Bosch Rexroth in 2021 een omzet gerealiseerd van ongeveer 6.2 miljard.